Hírek / Kultúra

Előzetest kapott a Dark alkotóinak új sorozata, az 1899

2022. október 26. 08:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Nem mindennapi hajókirándulásra invitál bennünket a Netflixre érkező széria - írja a PuliWood.
 
A Baran Bo Odar és Jantje Friese által megalkotott/felügyelt Sötétség (Dark) című német sorozat (melyet megtalálhattok a Netflix kínálatában) kellően izgalomba hozta a nézőközönséget, köztük minket is, így nem csoda, hogy elég sokan várják kíváncsian az új alkotásukat, az 1899-et. A sorozatnak most előzetese is jött, melyből valamivel többet megtudunk a sztoriról. 
 
Az 1899 - ahogyan a cím is jelzi - 1899-be kalauzol el bennünket, azon belül is egy New Yorkból Európába tartó hajóra, amely megannyi származású és a társadalmi ranglétra megannyi fokán elhelyezkedő utast szállít. Útjuk során egy másik hajóba "botlanak", melynek Prometheus a neve és rövid interakciójukat követően furcsa történések sorozata veszi kezdetét. 
Misztikumból - amely sajátja volt a Sötétségnek - tehát ebben a szériában se lesz híány, az előzetes pedig az elődjétől szettingben és felállásban eltérő, de nem kevésbé feszült és nyomasztó, valamint izgalmas utat ígér. Látványilag is rendkívül impozásnak hat, érezhetően az alapvetően sötétebb és zárt helyszínt is jól ki fogják használni az alkotók, a horrorelemek pedig talán még dominánsabbak lesznek.
 
A nyolc részes sorozat szereplői között többek között Andres Pietschmann-t (Dark, A tetthely), Lucas Lyngaard Tønnesent (A gyilkos eső, Nyomtalanul), Miguel Bernardeau-t (Zorro, Elit), Aneurin Barnardot (Dunkirk, Az Aranypinty), Richard Hope-ot (Agatha Christie: Poirot, Poldark), Mathilde Olliviert (Overlord, Boss Level) és Emily Beechamot (Szörnyella, Ave, Cézár!) láthatjuk. 
 
November 17-től pedig már nézhetjük is a Netflix platformján. 
 
Forrás: puliwood.hu
Kép: hollywoodreporter.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner