Hódmezővásárhelyen és környékén készített saját pálinkával nevezhetnek a résztvevők az I. Butellás Pálinka-mustrára, amelyet a Vásárhelyi Ízök Fesztiváljának kísérő rendezvényeként hirdettek meg. Sonkoly Ágnes, a szervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezője a Rádió 7-nek elmondta, hogy a benevezett pálinkákat három kategóriában várják. Külön versenyeznek az egyféle gyümölcsből főtt pálinkák, illetve a vegyes gyümölcspálinkák valamint az érlelt, természetes módon ízesített vagy ágyas pálinkák. A nevezéshez szükséges jelentkezési lapok a művelődési központ honlapján, illetve személyesen is elérhetők a BFMK recepcióján. A mintákat, fajtánként két-két deciliternyi pálinkát, október 4-én, 16 órakor gyűjtik be, majd a szakértő zsűri másnap értékeli a gyümölcspárlatokat és hirdetnek eredményt.Sonkoly Ágnes erről részletesen így beszélt: „Egyrészt a megjelenés, az illat, a zamat és az összbenyomás vonatkozásában fognak pontokat adni. Értékes díjakat, emléktárgyakat fogunk erre az alkalomra is a résztvevőknek, illetve a nyerteseknek osztani.”
Kép forrása: promenad.hu