Hírek / Közlekedés és kék hírek

Embercsempészt és migránsokat is fogtak az éjszaka

Április 18. 09:00 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán embercsempészt, továbbá hét csoportban 117 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei 2022. április 17-én 23 óra 45 perckor 14 illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai indiai, szír és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a cseh és az osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 18-án 0 óra 35 perckor, 1 óra 40 perckor, 2 óra 10 perckor, 3 óra 10 perckor, 3 óra 15 perckor és 5 óra 40 perckor további hat csoportban 103 illegális migránst tartóztattak fel Öttömös, Ásotthalom, Röszke és Szeged külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai afgán, indai, szír, tunéziai, marokkói, kameruni és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel, valamint a ruzsai polgár- és mezőőrökkel együttműködve 2022. április 17-én 20 óra 20 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy ukrán honosságú Chevrolet Aveo típusú személygépkocsit. Az ellenőrzés során az autóban öt határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A sofőrt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
 
A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
Forrás: police.hu
Kép: Wikipédia


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner