Hírek / Közélet

Eredményesek az otthonteremtési támogatások

2021. május 5. 12:09 Közélet | Szerző: Major Zsuzsanna

Eredményesek az otthonteremtési támogatások, az első negyedévben 6153 lakás épült, ez 29 százalékkal több, mint egy évvel korábban - közölte Varga Mihály közösségi oldalán közzétett posztjában szerdán.

A pénzügyminiszter jelezte: azzal számolnak, hogy a bővülés a következő időszakban is folytatódni fog. Kiemelte, a költségvetés biztosítja az újabb, januárban elindított támogatásokhoz szükséges forrásokat is. Ennek részeként január 1-jétől az új építésű otthonok értékesítésének áfatartalma 27 százalékról 5 százalékra csökkent, és azok a családosok, akik igénybe veszik a CSOK-ot, visszaigényelhetik az 5 százalékos áfát is új otthonuk vásárlásakor vagy építésekor.

A legalább egy gyermeket nevelő családoktól a felújítási költsége felét - legfeljebb 3 millió forintig - átvállalja az állam, valamint 6 millió forintig kedvezményes Otthonfelújítási kölcsönt is igénybe vehetnek a családok.  Emellett januártól teljes illetékmentességet biztosít a kormány azoknak, akik CSOK-kal vásárolnak új vagy használt ingatlant. 2021-től többgenerációs otthon létrehozására - azaz a családi házak tetőtér-beépítéséhez - is igénybe vehető a CSOK akár maximális, 10 millió forintos összege.

Kép: pixabay


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner