Hírek / Kultúra

Érkezik az új Alone in the Dark

2023. május 26. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Hosszúra nyúlt, meglepetésekkel teli, számos részletet felfedő bemutatót tartott a THQ Nordic a legendás horrorfranchise visszatérése alkalmából.
 
Miután az egykor szebb napokat is látott Atari 2015-ben a förtelmesre sikeredett Alone in the Dark: Illuminationnel egy csapásra lenullázta a franchise-t, már nem is reménykedtünk a visszatérésben, hiszen úgy véltük, egy ennyire mély gödörből képtelenség kikecmeregni. Tavaly nyáron azonban a jogokat megszerző THQ Nordic világgá kürtölte, hogy feltámasztja az Alone in the Darkot, méghozzá egy, az 1992-es első részre nagy mértékben támaszkodó reboot képében.
 
Ennek szellemében az új rész cselekményének jelentős részben a széria ikonikus helyszíne, a Derceto udvarház ad otthont, méghozzá az 1920-as években. A történet folyamán két visszatérő karaktert irányíthatunk, Emily Hartwoodot, az udvarház lassan megőrülő tulajdonosának, Jeremy Hartwoodnak az unokahúgát, valamint Edward Carnby magánnyomozót, akit Emily fogad fel.
 
A tavalyi Alone in the Dark bemutatót követően egészen mostanáig síri csend övezte a projektet, nem lehetett tudni, hogy halad a munkálatokkal a Pieces Interactive, sem azt, hogy mikorra várható a megjelenés. Mindez egy csapásra megváltozott a mai, magyar idő szerint hajnali kettőkor megtartott prezentáció után, mely rögvest azzal letaglózó meglepetéssel indított, hogy felfedte a két főszereplőt alakító színészek kilétét. Edward Carnby a Stranger Thingsszel befutott David Harbournak köszönheti a hangját és az arcvonásait, míg Emily Hartwoodot a Free Guy és Az utolsó párbaj sztárja, Jodie Comer kelti életre. Érdemes lesz mindkettejükkel végigjátszani a kalandot, mert számos eltérést tapasztalhatunk majd, máshogy reagálnak rájuk a szereplők, és még a történet is módosul valamelyest.
Három pillérre fűzik fel a fejlesztők a játékmenetet: a felfedezést különleges élménnyé varázsoló atmoszférára, a továbbjutáshoz nélkülözhetetlen feladványokra, valamint a küzdelmekre, amelyek a szűkös lőszerkészlet miatt nehéznek ígérkeznek (időnként arra kényszerülünk, hogy közelharcba bocsátkozzunk a szörnyekkel).
 
Forrás és kép: gamestar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek