Hírek / Sport

Este Varsóban játssza utolsó VB-selejtezőjét a válogatott

2021. november 15. 07:15 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Utolsó világbajnoki selejtezőjét játssza hétfő este a varsói Nemzeti Stadionban a magyar labdarúgó-válogatott. A magyar és a lengyel csapat eddig 33-szor találkozott, és az örökmérleg magyar fölényt mutat, mivel 20 győzelem mellett mindössze nyolc vereség és öt döntetlen született.
 
Legutóbb márciusban csapott össze egymással a két csapat, akkor a budapesti vb-selejtező 3–3-as, gólzáporos döntetlennel zárult.
 
A két válogatott ma este 20:45-től Varsóban zárja a 2022-es, katari világbajnokság selejtezősorozatát, a találkozó játékvezetője a portugál Tiago Martins lesz.

Már aligha változik a magyarok csoportjának sorrendje

Az már pénteken biztossá vált, hogy a vb-n legutóbb 1986-ban részt vevő magyarok ezúttal is lemaradnak a futball legnagyobb seregszemléjéről, mivel a második helyen álló lengyelek magabiztosan, 4–1-re nyertek Andorrában, ezzel behozhatatlan előnyre tettek szert.

Rossi szerint fontos mérkőzés vár a csapatra

Valós téttel már nem bír a magyar labdarúgó-válogatott számára hétfőn a lengyelek elleni világbajnoki selejtező, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint viszont igenis fontos az összecsapás.
 
A mérkőzés helyszínén, a varsói Nemzeti Stadionban vasárnap délután megtartott sajtótájékoztatón az olasz szakember megjegyezte: a lengyelek hazai pályán ünnepre készülnek, ezért várhatóan mindent megtesznek majd a győzelemért.
 
„Nekünk is hasonlóak a szándékaink, csak úgy, mint minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, büszkén szeretnénk képviselni Magyarországot” – mondta Marco Rossi.
 
A kapitány kitért Robert Lewandowski hiányára is, mint mondta: a Bayern München klasszisa a világ egyik legjobbja, aki bármelyik csapatban pótolhatatlan lenne, így természetesen nem szomorkodnak, amiért nem szerepel a hétfői mérkőzésen.
 
Az olasz tréner újságírói kérdésre azt mondta: természetesen egy olyan erős csapattal szemben, mint a lengyel, előzetesen jó eredménynek tűnik egy döntetlen, azonban mindig a mérkőzés menete határozza meg azt, így erről nehéz a találkozó előtt beszélni.
 
A játékosok közül Szalai Attila vett részt a sajtótájékoztatón. A török Fenerbahçe védője azt mondta, sajnos nem érdekeltek már a világbajnoki kijutásban, de a válogatottnál minden mérkőzéshez úgy állnak, mintha az egy döntő lenne, és így lesz ez hétfőn is.
 
„Mindannyian szeretünk futballozni, jól játszani és szép eredményeket elérni, nagyon motivált a csapat” – mondta a védő, akit az elmúlt hetekben a Chelsea-vel hoztak kapcsolatba. Mint elmondta, az ilyen a pletykákat jól tudja kezelni és ki tudja zárni.
 
Szalai a pályán többször is összecsaphatott volna Lewandowskival, ez a párharc azonban nem jön össze, ugyanakkor a magyar futballista megjegyezte, ők elsősorban a lengyel válogatottra készültek fel.
 
A mérkőzésre információk szerint minden jegy elkelt – ez közel 60 ezer szurkolót jelent –, a találkozó játékvezetője a portugál Tiago Martins lesz. A 2012-es Európa-bajnokságra átadott, gyönyörű létesítmény tetőszerkezete jelenleg teljesen be van húzva, az európai szövetség (UEFA) illetékesei a szervezőkkel a mérkőzés napján döntenek arról, így marad-e a találkozóra.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata:

Dibusz Dénes – Fiola Attila, Lang Ádám, Szalai Attila – Nego Loic, Schäfer András, Nagy Ádám, Nagy Zsolt – Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs – Szalai Ádám

Anglia vagy Lengyelország jut ki automatikusan a vb-re

A csoportelsőség és az azzal járó automatikus vb-részvétel az angol és a lengyel csapat között dől el, ugyanakkor nagy izgalmakra nem kell számítani, hiszen az Eb-döntős együttesnek ahhoz, hogy ne kelljen Varsóra figyelnie, mindössze egy pontot kell szereznie idegenben San Marino ellen.
 
A magyar csapat egy bravúros pontszerzéssel akár a harmadik helyre is odaérhet a csoportban, de ehhez Albániának ki kellene kapnia otthon Andorrától, vagy ha nyer Varsóban, akkor az albán pontvesztés is a harmadik pozíciót eredményezné Marco Rossi együttesének. A csoportból az első helyezett jut ki a világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

A találkozót hétfőn 20.45-től az M4Sport csatornán, az m4sport.hu-n és a hirado.hu-n is élőben követheti.

 

Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner