Hírek / Közélet

Etikai vizsgálat indul a Vásárhely mellett kilőtt dámszarvas ügyében

Január 25. 06:49 Közélet | Szerző: Megyeri József

Etikai vizsgálatot indít a Csongrád-Csanád Vármegyei Vadászkamara a nemrég Hódmezővásárhely mellett, világbajnok-várományos dámszarvas kilövése miatt.

Gémes László elnök a Rádió 7-nek elmondta: a szarvas kiváló genetikával rendelkezett és közmegegyezés volt arról a helyi vadásztársaságok között, hogy nem ejtik el a világrekord esélyes méretű trófeája és az utódnemzés miatt. A dámszarvas emellett csak október elseje és november harmincadika között vadászható.

Hozzátette: a szakszerűtlen és etikátlan kilövés miatt az elkövető vadászjegyét és fegyvertartási engedélyét bevonhatják, ami egyet jelent a vadászati eltiltással.

„Külön probléma, hogy az elejtő nem csupán vadász, hanem az adott vadásztársaság és a vármegyei vadászszövetség elnöke is, tehát kimondottan oda kellett volna neki figyelnie. A kapzsiságot háttérbe kellett volna szorítani és a szakszerű vadgazdálkodást figyelembe venni: ha látunk egy ígéretes példányt, azt nem fogjuk elejteni csak azért, hogy a falon lógjon. Akinek ez az élmény a fontos, annak csak puskája van, az nem igazi vadász” – fejtette ki Gémes László.

Fotó: Illusztráció


next 5

A mi világunk

Hírek