Hírek / Sport

Európai klubok is keresik a kiváló nyarat produkáló Gazdag Dánielt

2022. július 26. 06:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az angol válogatottnak lőtt gólja, valamint az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) az utóbbi időben szerzett találatai óta európai kluboktól is érdeklődnek Gazdag Dániel iránt.

A Philadelphia Union magyar támadója az M1-nek elmondta, az angol elleni idegenbeli négygólos győzelem után óriási önbizalommal tért vissza az Egyesült Államokba. „Az egy óriási eredmény volt, sokat tett hozzá az önbizalmamhoz, ebből nagyon sokat tudok építkezni. Bízom benne, hogy szeptemberben is ilyen szép eredményeket érünk el a válogatottal és bennmaradunk az A ligában” – mondta Gazdag, aki a magyar csapat negyedik gólját szerezte a júniusi, wolverhamptoni Nemzetek Ligája-meccsen.

Hozzátette, az angolok legyőzésére klubcsapatában is mindenki felkapta a fejét. „Nemcsak legyőztük Angliát, hanem négyet rúgtunk nekik idegenben, miközben ők egyet sem tudtak nekünk, ez tényleg világraszóló eredmény volt. Van egy-két angol a szakmai stábban, velük viccelődtem is ezzel, ha valamit beszólnak, akkor ezt válaszolom rá és akkor csendben maradnak.”

A magyar válogatott megítélése szerinte világszerte jó irányba halad, a tavalyi Európa-bajnokságon nyújtott teljesítmény és az idei eredmények is figyelemre méltók. „Akárkivel beszélek, mindenki tud róla, hogy milyen eredményeket ért el a nemzeti csapatunk. Ezen az úton kell haladnunk, egy olyan válogatottunk van, amellyel mindenkinek számolnia kell.”

Az angolok elleni meccs, valamint a bajnokságban az utóbbi időben szerzett találatai óta európai kluboktól is érdeklődnek iránta, de jól érzi magát a csapatánál és az MLS-ben is. „Egyre többen érdeklődnek, sok menedzser vagy csapat keresi a menedzseremet Európából is. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de egyelőre nagyon jól érzem magam Philadelphiában. Konkrétumokról egyelőre nem szeretne beszélni, mert a legtöbb még érdeklődés szintjén folyik, felesleges is lenne ezekről beszélni.”

A gólkirályi cím nem szerepel a céljai között, a Philadelphiát ugyanakkor akár a végső győzelemre is esélyesnek tartja az észak-amerikai profi bajnokságban. A csapat a legutóbbi fordulóban a korábbi kispesti középpályás góljával diadalmaskodott az Orlando City otthonában. Gazdagnak ez volt a 10. találata az idényben, ezzel ő lett a klub történetének első középpályása, aki elérte ezt a számot.

A 26 éves játékos elmondta, előzetesen nem tudta, hogy egy ilyen mérföldkő előtt áll, a találkozót követően azonban „figyelmeztették” a sajtósok, a társaktól pedig rengeteg gratulációt kapott. Hozzátette, ugyan előkelő helyen van a góllövőlistán – holtversenyben jelenleg a hetedik, az élen Sebastián Driussi és Valentín Castellanos 13-13 góllal áll –, de középpályásként nyilván ez a cím nem szerepel a céljai között.

A 15-szörös válogatott futballista megjegyezte, a sorozatban négy sikernél járó keleti éllovas Philadelphia Union remek formában van, összeállt a csapat, támadásban és védekezésben egyaránt. A gárda eddig mindössze 15 gólt kapott és a célja, hogy megjavítsa a 27-es ligarekordot a hátralevő 12 fordulóban. „A tavalyi bajnok New York Cityt már oda-vissza legyőztük az alapszakaszban, persze az egymeccses rendszerű playoffban bármi lehet, de a csapat akár a végső győzelemre is esélyes lehet” – fogalmazott.


Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek