Hírek / Kultúra

Évzárót tartott a Bábabokra Néptáncegyüttes Balástyán

Június 1. 10:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A balástyai sportcsarnokban léptek fel a balástyai és kisteleki növendékek, óvodásoktól egészen a középiskolásokig - írja a kistelekjaras.hu.
 
Május 30-án a balástyai sportcsarnokban tartott évzáró rendezvényt a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola Bábabokra Néptáncegyüttese. A műsorban a művészeti iskola néptánc tanszakának balástyai és kisteleki növendékei léptek fel az óvodásoktól, középiskolásokig.
 
Az óvodások Szigetközi játékokat, a Seprence csoport körtáncot, a Füstike csoport leányok és legények táncát, a Kenderike csoport Felcsíki táncokat, a Kökörcsin csoport Somogyi ugróst, a Gyöngyajak csoport Somogyi üveges táncot, a Nadragulya csoport Moldvai táncokat, a Seprence csoport Szilágysági táncokat mutatott be. Felkészítő tanáraik: Szathmáry Éva és  Csókási Imre.
 
Az évzárón a hagyományok szerint emléklapot és ajándékot kapnak azok a fiatalok, akik tíz éve táncolnak a Bábabokra Néptáncegyüttesben.
 
A mostani évzárón Szathmáry Éva Palotás Rékának, Turi Laurának, Kovács Csengének, Nagy-György Hannának, Nagy Millának, Goldmann Boglárkának, Gera Leilának, Péter Boglárknak, Csúri Zsófiának az emléklapon kívül a saját nevükkel hímzett kisalsót ajándékozott, ami a viselet egy része, és az mindenkinek sajátja. Pápai Armand és Rehák Milán az emléklap mellé megkapták azt a kalapot, amiben évek óta táncolnak, és rá egy egyedileg gyöngyből készült kalapdísz volt még az ajándék.
 
Forrás és kép: kistelekjaras.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner