Hírek / Közélet

Ezeknél a bankoknál érhető el a lakásfelújítási hitel

2021. február 3. 08:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A február elsejei indulástól öt pénzintézetnél – Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, OTP Bank, Takarékbank – érhető el a januárban debütált Otthonfelújítási program keretében az állami kamattámogatással segített, így maximum 3 százalékos kamatozású hitel – írta a Világgazdaság szerdán.
 
A lap szerint a közeli napokban szinte valamennyi, jelentősebb lakossági ügyfélkörrel rendelkező banknál igényelhető lesz a termék. A kölcsön hitelbírálati ideje a jelzáloghitelekhez idomul majd, az elszámolás alapján megkapott állami támogatás átvezetése és a tőketartozás csökkentése automatikus lesz. A bankok havonta hívhatják le a kedvezményes és a piaci kamat közötti kamattámogatást.
 
A kölcsön maximum tízéves futamidőre igényelhető, így – maximális futamidő és maximális kihasználtság mellett – a havi törlesztőrészlet 58 ezer forintra tehető – írta a Világgazdaság, hozzátéve, hogy a pénzintézetek eltérően határozzák meg az igényelhető minimális hitelösszeg és futamidő mértékét.
 
A lap felhívja a figyelmet, hogy mivel az állam a kedvezményes hitel mellé utólag a számlákkal igazolt költségek felét, maximum 3 millió forintot támogatásként is elszámol, így a kölcsön igénylésekor a banki hitelbírálathoz szükséges jövedelemigazolások mellett a jogszabályban előírt, a támogatáshoz szükséges dokumentumokat is csatolni kell.
 
Forrás: MTI
Kép: pixabay.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner