Hírek / Sport

F1: A 360 fokos kamerák videófelvételén is látható Hamilton és Verstappen balesete

2021. szeptember 15. 07:10 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Új videót tett közzé a Formula 1 Lewis Hamilton és Max Verstappen ijesztő monzai balesetéről: a kedden napvilágra került felvételeken a két bajnokesélyes autóin elhelyezett 360 fokos kamerák által rögzített képeket nézhetjük vissza.

Az Olasz Nagydíj, a világbajnoki küzdelem, valamint a Formula 1 biztonságának további javítása (és a korábban bevezetett fejlesztések igazolásának) szempontjából is központi eseménye volt a múlt vasárnapi versenynek a címvédő Lewis Hamilton és a kihívó Max Verstappen ütközése a monzai pálya első kanyarjában.

Az ütközésről készült felvételek azóta bejárták a világot – és valószínűleg befogják azok a részletek is, melyek kedden jelentek meg az F1 közösségi oldalain. Ezeken a versenyautók orrán elhelyezett 360 fokos kamerák által rögzített képeket láthatjuk a balesetről.

Ahogyan a korábbi felvételeken, a most megjelenteken is jól látható, hogy a kerékvetőn megpattanó, és a Mercedesre „eső” Red Bull hátsó kereke eltalálja Lewis Hamilton sisakját, a glória fejvédőnek köszönhetően azonban az üközés nem okoz komoly sérüléseket.

 

 

Azt, hogy a glória – amit bevezetése előtt sokan esztétikai okok miatt mellőztek volna – mentette meg az életét a futam után Hamilton is elmondta, majd megjegyezte, nyaka azért így is fájt a történtek után, sőt feltehetően egy specialistát is felkeres majd, hogy megbizonyosodjon róla, minden rendben lesz a soron következő Orosz Nagydíjon.

A glóriával kapcsolatban a csapatvezető, Toto Wolff valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség vezetői is hasonló megjegyezéseket tettek: mind kiemelték, szomorú vége is lehetett volna a balesetnek, amennyiben az eszköz nincs fönn Hamilton autóján.

A szövetség egyébként a történtek után jelezte, noha nem egy nagy erejű becsapódásról van szó, vetnek egy pillantást az ütközésre, hiszen az „meglehetősen szokatlan volt”, a biztonsági részleg pedig minden szokatlan esetet kivizsgál, hogy a jövőben újabb lépéseket tehessen a versenyzők biztonságának javításáért.


Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazz
Forrás: Formula 1, m4sport.hu


 


next 5

A mi világunk

Hírek