Hírek / Sport

F1: A Honda távozásával Verstappent is bukhatja a Red Bull

2020. október 5. 08:14 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Komoly bajba kerülhet a Red Bull Formula 1-es csapata azt követően, hogy a Honda bejelentette, a 2021-es idényt követően kivonul a száguldó cirkuszból. Amellett, hogy az osztrák istállónak új motorszállítót kell találnia, az sem kizárt, hogy elveszítik Max Verstappent!

A Honda pénteken jelentette be, miután változtak a prioritások az autóiparban, és a karbonsemlegesség elérésére helyezik a hangsúlyt a jövőben, 2022-től már nem vesz részt a Formula 1-es világbajnokság küzdelmeiben.

Mindez azt jelenti, hogy a Red Bullnak – valamint az AlphaTaurinak – új motorszállítót kell találnia.

A hírek szerint viszont az energiaital-gyárosok számára még ennél nagyobb problémákat is okozhat a Honda távozása: úgy tudni, Max Verstappen szerződésében van egy záradék, mely a Red Bull motorpartnerének státuszával kapcsolatos. A Honda távozása pedig lehetővé teheti a holland számára, hogy idő előtt távozzon a csapattól.

Verstappennel még idén hosszabbított szerződést a Red Bull: a fiatal pilóta a 2023-as idény végéig kötelezte el magát a csapattal.

Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója egyébként épp az elmúlt hetekben fogalmazott úgy, pontosan tudják, versenyképes motorral kell rendelkezniük, ha meg akarják tartani Verstappent.

„Ami azt illeti, Maxnak 2021-re van fix szerződése. De pontosan tudjuk, hogy egy versenyképes motort kell adnunk neki” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója még szeptember közepén.

 

Forrás: f1vilag.hu

 

 

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner