Hírek / Sport

F1: A volt csapatfőnök ajtót mutatna a túl sokat követelő Hamiltonnak

2021. január 19. 10:30 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Nem hagyná követelőzni Lewis Hamiltont a Mercedes főnökei helyében a korábbi csapattulajdonos, Eddie Jordan. Emlékeztetné rá, hogy még ő sem pótolhatatlan.

Továbbra sincs új fejleményLewis Hamilton mercedeses szerződéshosszabbítása ügyében. A britek világbajnoka úgy ment neki 2021-nek, hogy nincs érvényes F1-es megállapodása, miután az előző a múlt év végén lejárt. Már vagy egy teljes éve halogatják az új egyezség megkötését, és mivel nem egyértelmű, hogy mi hátráltatja ezt, sokféle találgatás napvilágot látott az okokról.

A Mercedes ugyan nemrég cáfolta, hogy ellentét alakult volna ki Hamilton és a Mercedes elnöksége között a brit által szabott és a csapat által biztosítani kívánt feltételek közötti különbség miatt, ám nyilvánvalónak tűnik, hogy valamilyen akadálya van az aláírás halogatásának. Egyes források szerint az új szerződés időtartamán, mások szerint Hamilton túl magas fizetési igényein megy a vita, és alighanem az is szerepet játszhat, hogy a versenyző bizonyos, a versenyzői szerepén túlmutató befolyást is akarna a márkánál.

A Jordan-istállót alapító korábbi csapatfőnök, Eddie Jordan úgy véli, a Mercedes részéről hiba lenne, ha csak úgy engedne Hamiltonnak. Az F1-Insidernek nyilatkozó ír elmondta, őt bizony nem foglalkoztatná Hamilton rekordjainak listája, ha túl sokat követelőzne nála.

 Eddie Jordan (Fotó: XPB)

„Nyilvánvalóan nem tudtak még megegyezni a felek a feltételekről. Én csak úgy hallottam, hogy Lewis többet akar, mint amennyit a Mercedes hajlandó neki fizetni. És szó van a csapat bevételeiből való részesedésről, valamint egy befolyásosabb szerepről a Mercedes-konszernen belül. Ha én lennék a Daimler főnöke, ajtót mutatnék neki, és azt mondanám: vagy a feltételeink szerint versenyzel, vagy mész” – jelentette ki Jordan.

Szerinte a Mercedesnek egyértelművé kéne tennie bajnokánál, hogy senki, még egy pályája csúcsán járó hétszeres világbajnok sem pótolhatatlan. „Azt is elmesélném neki, hogy mit mondott Bernie Ecclestone Ayrton Senna halála után. Még ha Bernie mindenkivel együtt szomorú is volt, ő volt az első, aki megnyugodott, és azt mondta nekünk: Ne siránkozzatok, mindenki pótolható. Ezt Lewisnak is tudnia kellene.”


Forrás: F1-Insider, m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner