Hírek / Sport

F1: Abu-dzabi Nagydíj - Sajtóvisszhang

2021. december 13. 10:20 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Így látta a nemzetközi sajtó a bajnokavató évadzáró csatát.

Mítoszromboló, korszakos és történelmi sikerként jellemezte a nemzetközi sajtó Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének világbajnoki diadalát, melyet a vasárnapi Formula 1-es Abu-Dzabi Nagydíj megnyerésével hódított el, az utolsó körben megelőzve riválisát, a hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltont.


Nagy-Britannia:
Daily Mail:
„Ezt a futamot a Formula 1 csúcspontjaként hirdették meg, és a verseny meg is adta a világnak azt, amit akart. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a sportágban másképpen értelmezik a tisztesség, az igazságosság és az esélyegyenlőség fogalmát. Egy kis szabálymódosítással az előzetesen beígért drámának és látványosságnak megfelelően dőlt el a világbajnoki cím.”

The Sun:
„A biztonsági autó kirántotta Hamilton lába alól a szőnyeget, ami történt, az pedig minden bizonnyal a Formula 1 történetének legnagyobb vitáját eredményezi.”

The Guardian:
„Max Verstappen nyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat és ezzel pályafutása első Formula 1-es világbajnoki címét, de a vita, amely a sikerét kíséri még mindig kissé kétségessé teszi a diadalát.”


Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
„Verstappen-Hamilton, az utolsó kör felért egy szívinfarktussal.”

Corriere dello Sport:
„Verstappen őrült öröme. A holland versenyzőből minden feszültség kirobbant, amint megnyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat és ezzel pályafutása első F1-es világbajnoki címét.”

La Repubblica:
“Verstappen a világbajnok egy hihetetlen döntő futam után. Hamiltont az utolsó körben előzte meg riválisa. A biztonsági autó pályára küldése öt körrel a vége előtt mindent felborított”.


Spanyolország:
Marca:
„A világbajnok Verstappen ledöntötte Hamilton mítoszát. Egy egyszeri és megismételhetetlen döntőben Max a porfelhőben hagyta maga mögött Lewist, akinek így nem sikerült megdöntenie Michael Schumacher rekordját.”

El Mundo Deportivo:
„Verstappen, világbajnok az utolsó körben! Hamilton karnyújtásnyira került a világbajnoki címtől, de a biztonsági autó pályára küldése öt körrel a vége előtt mindent megváltoztatott.”


Franciaország:
L’Équipe:
„Megnyirbálták Hamilton szárnyait. A Nico Rosberggel szemben elveszített 2016-os küzdelem után ezúttal Max Verstappennel szemben maradt alul a hétszeres világbajnok. Ez a bizonyíték arra, hogy Nagy-Britannia nem legyőzhetetlen és nem is tévedhetetlen.”

Ausztria:
Kronen Zeitung:
„Történelmi! Verstappen lezárta a Hamilton-érát. Ritkán láthatunk olyan Formula 1-es versenyzőt, aki már annyira fiatalon bizonyítani tudja a tehetségét, mint Max Verstappen.”

Svájc:
Blick:
„Provokatívnak hangzik a kérdés: vajon megérdemelten lett Formula 1-es világbajnok Max Verstappen? Igen, ha az egész idei szezont figyelembe vesszük.”

 

Forrás: MTI, m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner