Hírek / Sport

F1: Alain Prost is távozik az Alpine-től?

Január 18. 06:45 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Marcin Budkowski után Alain Prost sem marad az enstone-i Formula 1-es alakulatnál: sajtóértesülések szerint az istálló nem hosszabbította meg egyéves szerződését.

Még nincs egy hete, hogy az Alpine F1-es csapata hivatalos közleményben tudatta, hogy azonnal hatállyal távozik Marcin Budkowski versenyigazgató. Az még nem hivatalos, hogy vezető pozícióba érkezik Otmar Szafnauer, aki az Aston Martint hagyta ott az enstone-iak kedvéért, a Speedweek viszont saját forrásaira hivatkozva újabb változásról számolt be: Alain Prost is búcsút int az Alpine F1-es csapatának.

A portál szerint a korábbi négyszeres világbajnoknak egyéves szerződése volt az istállóval és a cég úgy döntött, hogy ezt nem hosszabbítja meg. A francia expilóta 2015-től 2019-ig tanácsadóként segítette a Renault-t, azóta pedig "feladat nélküli" vezetőként foglalkoztatta az idő közben Alpine-ná vedlő alakulat. A csapat ezt Szafnauerhez hasonlóan szintén nem erősítette meg egyelőre, ahogy azt sem, hogy utóbbival együtt a BWT is érkezik a gárdához szponzorként.


Forrás: Speedweek, Formula.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner