Hírek / Sport

F1: Amerikai fejlesztőversenyző az Alfa Romeónál

2019. március 21. 15:52 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az Alfa Romeo új fejlesztőversenyzőt nevezett ki az alakulat juniorprogramjában is érdekelt 19 éves, Juan Manuel Correa személyében. Az amerikai pilóta az idei évben a Forma–2-ben is bizonyíthat majd.

Correa tavaly a GP3-ban versenyzett az Alfa Romeo másik fejlesztőversenyzőjének, Tatiana Calderonnak a csapattársaként. A szezont tizenkettedikként zárta, legjobb eredménye pedig egy negyedik helyezés volt Spanyolországban. Korábban az olasz és a német F4-es bajnokságokban versenyzett, a télen pedig negyedik volt Toyota Racing Seriesben.

Idén az Alfa Romeo és a Sauber juniorcsapatának tekinthető Charouznál versenyez majd a Forma–2-ben, karrierjében azonban nemcsak ez a váltás jelent újabb szintlépést, hiszen a Forma–1-es istállóval is együttműködésbe kezdhet: idén ő lesz az alakulat egyik fejlesztőversenyzője.

 

Juan Manuel Correa (Fotó: XPB)

„Juan Manuel Correaújabb kihívás elé néz majd a csapatunkkal, mint fejlesztőversenyző” – nyilatkozta az Alfa Romeót irányító Frédéric Vasseur. „Már nagyon várjuk, hogy tovább fejlesszük őt, tovább javítsuk a képességeit, valamit támogassuk a fejlődését autóversenyzőként” – tette hozzá a tapasztalt szakember.

„Rendkívül megtisztelő, hogy lehetőséget kaptam egy ilyen patinás csapattól, és már önmagában az is, hogy a Forma–1-ben is érdekelt lehetek majd” – kezdte a 19 éves amerikai versenyző. „Ez minden autóversenyző számára megtiszteltetés. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy megháláljam ezt a lehetőséget. Szeretnék köszönetet mondani Frédéricnek és az egész Alfa Romeo csapatnak, amiért engem választottak. Izgatottan várom, mit hoz a jövő” – folytatta.

A két állandó versenyző (Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen) Correa és a Calderon mellett a szezont az IndyCarban töltő Marcus Ericsson segíti majd az Alfa Romeo dolgát, mint hivatalos teszt-és tartalékpilóta, szükség esetén tehát ő ugorhat be.

 

Forrás: Alfa Romeo, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner