Hírek / Sport

F1: Árokba borult a Renault F1-es kamionja Győr közelében

2019. július 29. 16:46 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az F1-es Renault-csapat egyik Hungaroringre tartó kamionja az árokba borult M1-es autópályán Győr közelében.

 

Szegény Renault-t még az ág is húzza. Azok után, hogy Németországból pont nélkül, dupla kieséssel távoztak, a Magyar Nagydíjra indulva is baleset érte őket. Az M1-es autópályán a franciák F1-es csapatának egyik kamionja árokba borult.

A beküldött fotók és beszámolók alapján a sárga kamion a szalagkorlátot átszakítva tért le az útról. A baleset az Útinform tájékoztatása szerint Lébény térségében, a 147 kilométernél történt még a hétfő reggeli órákban. „A jármú műszaki mentését megkezdték, emiatt lezárták a külső sávot” – áll a honlapjukon.

Időközben a versenycsapat is reagált, és megerősítette, a baleset valóban az ő kamionjukkal történt. „A sofőrt, aki az előírásoknak megfelelően közlekedett, kimentették a járműből. Tudatánál volt, nem szenvedett súlyosabb sérülést. Kórházba szállították további vizsgálatokra. Más jármű nem volt érintett a balesetben” – közölték.

Németországban Daniel Ricciardo a kipufogó meghibásodása miatt már a verseny első harmadában kiesett, míg Nico Hülkenberg úgy csúszott falba a 39. körben, hogy előtte a második helyen is állt, és volt esélye a dobogós helyezésre is. A mostani Bahrein után a második kettős kiesése volt az enstone-iaknak, akik Danyiil Kvjat harmadik helyével egy pozíciót visszacsúsztak a konstruktőri bajnokságban, és már csak 6.-ak a Toro Rosso mögött.

 

Fotók: Háromszéki Markó, Lövei Győző

Forrás: Boxutca, m4sport.hu

 

 


next 5

A mi világunk

Hírek