Hírek / Sport

F1: Az FIA elnöke reméli, testületük megoldja a Piastri ügyet

2022. augusztus 13. 06:50 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed ben Szulajem egy rövid közleményben elhintette, bízik abban, hogy a szerződésekkel foglalkozó testület megoldja az Alpine és a fiatal Oscar Piastri közötti vitát.
 
Miután Sebastian Vettel bejelentette visszavonul a királykategóriától, az Aston Martin pedig néhány nappal később – nem kis meglepetésre – közölte, Fernando Alonso veszi át a német helyét, a Formula 1-es Alpine csapatnak új versenyző után kellett néznie. A kékek hamarosan előálltak saját bejelentésükkel: Oscar Piastrit szerződtették 2023-ra.
 
A fiatal ausztrál viszont kijelentette, nem kötött szerződést a csapattal és nem fog náluk versenyezni. A hírek szerint azért, mert a McLarennel is megegyezett, amíg úgy tűnt, az Alpine-nál nem jut esélyhez, Alonso ugyanis hosszabbítani fog.
 
Az ügy állítólag már az FIA szerződésekkel foglalkozó bizottsága elé került, ahol a szakemberek megvizsgálják majd, érvényesek-e Piastri szerződései. Egyes hírek szerint egyébként már döntésre is jutottak (egy biztos, bejelentést erről még nem tettek), és a pilóta Alpine-nal valamint McLarennel kötött egyezségét is tisztának találták.
 
Ennek ellenére az ügy valószínűleg tovább folytatódik, az Alpine csapatvezetője, Otmar Szafnauer ugyanis jelezte, az istálló felkészült arra, hogy a legfelsőbb bíróságra vigye az ügyet (a szakember úgy fogalmazott, ennek az esélye több mint 90 százalék).
 
Az FIA elnöke, Mohammed ben Szulajem nem sokkal később közösségi oldalán jelezte, bízik abban, hogy a szerződéseket vizsgáló szövetség döntése megoldja az ügyet. „Az FIA szerződéseket vizsgáló testületét azért hozták létre, hogy a versenyzők és a csapatok közötti egyezségek ügyeivel foglalkozzon. Ezért bízunk az ő döntésükben, és abban, hogy bármilyen konfliktus megoldódik” – írta röviden a szövetséget tavaly év vége óta vezető szakember.
 
 
Fotó: francetvinfo.fr
Forrás: Twitter, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek