Hírek / Sport

F1: Az FIA véleménye a Ferrari taktikájáról

2019. október 3. 11:23 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az FIA versenyigazgatóját, Michael Masit arról kérdezték, felmerült-e bennük bármilyen kérdés a Ferrari F1-es Orosz Nagydíjon alkalmazott rajttaktikáját, majd csapatutasítását követően.

 

Az Orosz Nagydíjat követően a Ferrarinak is feltették a kérdést, hogy biztosan szükség volt-e arra, hogy előre megbeszéljék a rajttaktikát, aminek következtében Charles Leclerc egyáltalán nem védekezett Sebastian Vettellel szemben. A német így megelőzte őt, majd a csapat hiába kérte, hogy engedje vissza a monacóit, ez nem történt meg.

Az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint ennek így kellett történnie, különben Lewis Hamiltont juttatták volna előnyös helyzetbe a szélárnyék miatt.

Az FIA versenyigazgatóját, Michael Masit a hétvégét követően arról kérdezték, mi az álláspontjuk ezzel kapcsolatban, nem vet-e fel bármilyen problémát az ilyesfajta csapatutasítás. 

Masi úgy nyilatkozott, a csapatutasítás a Forma-1 része, és mivel a szabályok jelenleg nem tiltják a használatát, erre nincs különösebb ráhatásuk. 

„Úgy gondolom, hogy ez része a sportnak” – mondta a szakember. 

„Nem tudom, hogy beszélhetek-e erről az FIA szintjén, hogy mi az FIA rendszere erre, mert ez soha nem volt téma. De a csapatutasítás mindig is része volt a sportnak – már régóta, ahogy visszaemlékszem. Szóval nem tudok erre igennel vagy nemmel válaszolni – ez nem olyasvalami, amire van rálátásom.”

 

Forrás: f1vilag.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner