Hírek / Sport

F1: Az oroszok nézők előtt, a hollandok ingyen rendeznének futamot

2020. április 29. 10:42 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az Orosz Nagydíj szervezői szeretnék a hagyományos módon, nézők előtt megrendezni futamukat, a zárt kapus megoldást pedig akkor vennék fontolóra, ha a rendezési feltételek is változnának. Nézők nélkül Hollandiában is csak „ingyen” vágnának bele a futamrendezésbe.

 

Továbbra sem érkezett hivatalos bejelentés arról, mikor startol a szezon, az utóbbi időszakban viszont kaptunk néhány támpontot. Az F1 vezetői szeretnék Ausztriában indítani az idényt, majd több európai futammal folytatnák azt – ezek most nagyon úgy tűnik, zárt kapuk mögött startolnának. Az ötlet egyelőre megosztja a szervezőket.

Miközben az osztrákok mellett a britek, a spanyolok és amennyiben lehetséges náluk a futamrendezés, az olaszok is nyitottak a nézők nélküli viadalra, vannak akik továbbra sem akarnak „kötélnek állni” – vagy csak akkor, ha jelentősebb olcsóbb lesz számukra a rendezés.

A Holland Nagydíj szervezői korábban már jelezték, ha nem fogadhatnak nézőket, elgondolkodnak az esemény törlésén is. Persze teljesen nem vetik el a zártkapus futam ötletét, a főszervező, Jan Lammers legutóbb arról beszélt, amennyiben ingyen rendezhetnek ilyen viadalt, ők is nyitottak lesznek az ötletre. „Ha közönség nélkül akarnak versenyt rendezni, akkor a menedzsmentnek kell állnia a költségeket, mert a szervezők nem fogják megtenni” – mondta.

(Fotó: XPB)„Persze nem irigylem őket, hiszen olyan eseményekért kell fizetniük, mint a silverstone-i, vagy a spái. Mi hűségesek vagyunk a nézőkhöz, de értjük, hogy az F1 most nyitott a zárt kapus futamokra, főleg ha a másik alternatíva az, hogy nincs futam. Ez ad egy kis mozgásteret a tárgyaláshoz, de nekünk ez csak akkor jöhet össze, ha semmit sem kell fizetnünk a futamért” – hangsúlyozta.

Hasonló véleményen vannak az orosz szervezők is: ők is szeretnék közönség előtt rendezni a futamot, melynek egyelőre formátuma mellett eredeti időpontjához is ragaszkodnak. Persze, ha kell ők is hajlandók változtatni, de a hollandokhoz hasonlóan cserébe kedvezőbb feltételeket várnak.

„Szándékunkban áll közönség előtt, az F1 által jóváhagyott eredeti időpontban megrendezni az Orosz Nagydíjat” – jelezte a szervezőbizottság szóvivője. „Továbbra is készülünk az ország hetedik F1-es nagydíjára. Amennyiben a körülmények úgy hozzák, elvileg lehet változtatni, de ebben az esetben a szerződés feltételein is módosítani kell. Ajánlat egyelőre nem érkezett az F1-től, mi pedig szeretnénk megtartani az eredeti időpontot” – tette hozzá.

(Fotó: Red Bull)

 

Forrás: GMM,m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner