Hírek / Sport

F1: Belga Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

2022. augusztus 30. 07:05 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A nemzetközi sajtó ismét a világbajnok Max Verstappent dicséri, miután a Red Bull holland versenyzője a vasárnapi Formula 1-es Belga Nagydíjon is magabiztos győzelmet aratott, és ellentmondást nem tűrően halad a címvédés felé.


Nagy-Britannia:
The Guardian: „A vb remek versenyeket hozott eddig a szezonban, de ez a spai egy olyan délután volt, ami csak Verstappennek tetszett… A vb-éllovas tempójával és fölényével kétségbe ejtette riválisait. Lewis Hamilton és a Mercedes számára – akik azért küzdenek, hogy visszanyerjék a versenyképes tempót – a hétvége túl hamar ért véget.”

Daily Mail: „Max Verstappen a 14. helyről indulva nyerte meg a Belga Nagydíjat, és nemcsak a kilencedik futamgyőzelmét aratta a szezonban, hanem egyoldalú erődemonstrációt tartott.”

Daily Mirror: „Rettenetes délután a negyedik helyről induló Lewis Hamilton számára… Egy hellyel rajtolt régi riválisa, Fernando Alonso mögött, és kiesett, amikor a két veterán az első körben összeütközött.”

The Sun: „Gazdára talált a trófea, nincs értelme tovább húzni a dolgokat, és megvárni a szezon végét. Max Verstappennek már zsebben van (a vb-cím) – nyolc futammal a zárás előtt.”


Franciaország:
Le Monde: „A Red Bullja szárnyakat ad neki. Max Verstappen – miután egész hétvégén kiváló tempót mutatott, és a leggyorsabb volt az időmérőn -, Spában ismét azt a benyomást keltette, hogy neki könnyű volt.”

L’Équipe: „A Red Bull tökéletes versenye, Hamilton kudarca.”


Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: „Verstappen mindenkit megsemmisített: a kilencedik győzelmét aratta, ezúttal Pérez és Sainz előtt, Leclerc a hatodik.”


Spanyolország:
Marca: „Verstappen ütős visszatérése, Sainz a dobogón, Alonso az ötödik.”


As: „Majdnem tökéletes rajtrács volt, Carlos Sainz az első, Fernando Alonso a harmadik helyen, minden spanyol Forma-1-es rajongó álma. Egyikük a valósággal ütközött, a Red Bull hatalmas fölényével, valamint a Ferrari borzasztó versenytempójával, a másikuk pedig… Hamiltonnal.”


Ausztria:
Kurier: „Győzelem Belgiumban: a világbajnok Verstappen száguld a címvédés felé.”


Svájc:
Blick: „Hamilton repül Spaból, és bocsánatot kér.”


Fotó: XPB
Forrás: m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek