Hírek / Sport

F1: Binotto: Nem az új pozícióm miatt vannak műszaki gondjaink

2019. augusztus 26. 13:19 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto kijelentette, nem azért vannak technikai problémái az olasz istállónak 2019-ben, mert az idény elején a technikai igazgatói pozícióból őt csapatfőnökké léptették elő.

 

Ezután a monacói, illetve csapattársa, Sebastian Vettel is több problémával szembesült, Németországban pedig Binotto úgy fogalmazott, muszáj megvizsgálniuk belső folyamataikat, hogy javítsanak megbízhatóságukon.

Amikor az olasz szakembert nemrég arról faggatták, a műszaki hibáknak közük lehet-e ahhoz, hogy az ő korábbi feladatait nemrég felosztották házon belül, a szakember így felelt: „Nem hiszem, hogy ez a helyzet. Még ha nincs is válaszom jelenleg, hogy őszinte legyek.”

„Való igaz, hogy túl sok olyan probléma ütötte fel a fejét, aminek nem kellett volna. De nem hiszem, hogy bármi is változott tavalyhoz, vagy a tavalyelőtti évhez képest. Az az igazság, hogy nem volt túl erős a megbízhatóságunk az elmúlt idényekben, szóval ezt kezelnünk kell a fejlesztések során. Olyasvalamiről van szó, amire nagyon fókuszálunk most a gyárban.”

„Olykor csak prioritás kérdése mindez, hogy a fejlesztések során a megbízhatóságok priorizáljuk, függőben persze attól, milyen helyzetben vagyunk a bajnokságban. De persze nemcsak úgy javul a megbízhatóság, hogy megoldunk egy felmerült problémát, hanem úgy is, hogy megfelelően állunk hozzá a megbízhatóság kérdéséhez – és ez olyasvalami, amivel kapcsolatban megy a fejtörés nálunk.”

Binotto korábban technikai igazgatóként tevékenykedett a Ferrarinál, ám a szezon első felében jelentős átszervezéseket hajtottak végre csapaton belül, és visszatért a Scuderiához az Alfa Romeótól Simone Resta is.

Mattia Binotto (Fotó: Scuderia Ferrari)

A Ferrarinak idén nemcsak a megbízhatóság okozott problémát, hanem az is, hogy új fejlesztései nem a várakozások szerint működtek Franciaországban.

„Magunkkal vittünk egy új padlólemezt, ami nem úgy működött, ahogy vártunk. Azóta szerintem megértettük az okokat, és ez bizonyos módon hozzásegített minket ahhoz, hogy sokkal pontosabbak legyünk, amikor új elemeket viszünk a versenypályára” – mondta Binotto.

„Gyakran hangoztatom, hogy fiatal csapat vagyunk, mivel olyan szakemberek dolgoznak nálunk, akik rövid ideje vannak csak jelenlegi pozícióikban, és a tudás folyamatosan épül – ez időbe telik, akár évekbe is.”

„Ezért nagyon örülök annak, ha megoldunk egy-egy felmerülő problémát. Nyilván közben elszalasztunk lehetőségeket a teljesítmény tekintetében, de azt gondolom, az autónk fejlődik. Úgy gondolom, higgadtnak kell maradnunk, koncentrálnunk kell, és nem szabad lejjebb adnunk a szenvedélyt, hiszen csak úgy lehetünk versenyképesek, ha szenvedéllyel dolgozunk, és közép- illetve hosszú távon megfelelő beruházásokat végzünk.”

 

Forrás: f1vilag.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner