Hírek / Sport

F1: Hamilton a világbajnok, Bottas nyert!

2019. november 3. 22:12 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Mindent megtett Lewis Hamilton azért, hogy győzelemmel legyen hatszoros világbajnok, de a végére elfogyott – ahogyan a Ferrarik is kollektíven.

14 kör és egy keverékkel lágyabb gumielőny Valtteri Bottasnál – az első hely Lewis Hamiltonnál – csupán néhány kör van hátra... A tét már nem is annyira a világbajnoki cím, inkább a presztízscsatát kell eldönteni... Hamilton korábban kijelentette, hiányérzete van, amiért például tavaly nem tudta győzelemmel ünnepelni a világbajnoki címét, és most a csapattársa veheti el tőle ezt az élményt az utolsó pillanatban.

Bottas és Hamilton csatája a futam végén.Bottas nem is könyörült rajta! A finn megnyerte az Amerikai Nagydíjat, Hamilton pedig meg tudta tartani második helyét, amire még Max Verstappen azért bejelentkezett nála. 1 másodperc sem választotta el őket a végén.

De ami mindennél fontosabb, Lewis Hamilton megnyerte a 2019-es egyéni bajnoki címet és ezzel hatszoros világbajnokká avatódott.

Hogy mi lett a bajnoki döntő futamán a Ferrarikkal? Ők mondhatni elestek, sőt lábon lőtték saját magukat. Sebastian Vettel már a rajtnál visszaesett egy rejtélyes okból. ami után alulkormányzottságra panaszkodott, majd néhány körrel később a futóműve egyszerűen eltörött és kiállni kényszerült a csatából.

Charles Leclerc pedig a bokszban veszített legalább 5 másodpercet, amikor a bal hátsójánál nem ment minden tökéletesen. Aztán már nem csak a személyzet lassúságára, hanem az egész autó lassúságára is panaszkodhattak, hiszen a monacói majdnem 1 perccel futott be a győztes Mercedes mögött. Viszonylagos képzavar, hogy a végén mégis futott egy leggyorsabb kört.

Pontszerző helyen intették le Alexander Albont, Daniel Ricciardót, Lando Norrist, Carlos Sainzt, Nico Hülkenberget és Danyiil Kvjatot.

Forrás, képek: m4sport.hu, formula1.com


next 5

A mi világunk

Hírek