Hírek / Sport

F1: Brawn: Vettel és Leclerc „robbanásveszélyes” kombináció

2019. október 2. 14:10 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Ferrari korábbi csapatfőnöke, a jelenleg a Forma-1 sportigazgatójaként tevékenykedő Ross Brawn szerint az olasz istálló jelenlegi menedzsmentjének nagy gondot kell fordítania arra, hogy jól működjön a dinamika versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc között.

A múlt hétvégi Orosz Nagydíj nem az első alkalom volt arra, hogy némi feszültség bontakozott ki a Ferrari csapatánál – a fiatal Charles Leclerc ugyanis egyre keményebben szorongatja négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt, aki természetesen mindent megtesz azért, hogy ő maradjon a maranellói gárda vezére.

Fotó: Scuderia Ferrari

 

Ross Brawn szerint nincs könnyű helyzetben a Ferrari, Mattia Binotto csapatfőnöknek pedig résen kell lennie, Vettel és Leclerc ugyanis „robbanásveszélyes” kombinációt alkot jelenleg.

„Tény, hogy Mattia Binottónak dolgoznia kell azon a következő napokban, hogy csillapítsa a viharos vizeket” – mondta a szakember.

„Ettől függetlenül könnyen lehet, hogy meg kell majd birkóznia néhány belső problémával a versenyzők közti egyensúlyt tekintve. Egyfelől ott van nekik egy négyszeres világbajnok, aki még mindig az egyik legjobb versenyző a rajtrácson, annak ellenére, hogy az elmúlt két szezonban túl sok hibát vétett.”

„Másfelől pedig van egy hihetetlenül tehetséges Charles Leclercük – hiszen az ember nem szerez hat rajtelsőséget (ebből sorozatban négyet), és nyer két versenyt olyan legendás helyszíneken, mint Spa és Monza, ha nem éppen egy születendő csillag.”

„Ez egy potenciálisan robbanásveszélyes kombináció, és nagy gonddal kell kezelni. Természetesen Mattia is pontosan tisztában van azzal, az efféle dinamika hogyan tud működni, hiszen megtapasztalta már, mikor fiatal mérnök volt. Viszont most övé a megtiszteltetés és a kötelesség, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az a mechanizmus, miszerint a versenyzők egészségesen tudnak rivalizálni egymással, simán működjön.”

 

Forrás: F1, Crash, f1vilag.hu


next 5

A mi világunk

Hírek