Hírek / Sport

F1: Buxton: Lewis és Max felvették a kesztyűt

2021. július 21. 06:55 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Will Buxton az F1 riportere szerint a Silverstone-ban látott baleset fordulópontot jelent a világbajnoki harcban és innentől kezdve vége a finomkodásnak Hamilton és Verstappen között.

Egyre többen foglalnak állást a világbajnoki cím két esélyese között történt ütközés kapcsán, melyben Lewis Hamilton és Max Verstappen összeakadtak, utóbbi pedig a gumifalban végezte. Az F1 riportere, Will Buxton is elmondta a véleményét az esetről, ő úgy véli, a vasárnap történtek meg fogják változtatni a pilóták hozzáállását is.

„Szerintem azt mindenképpen le lehet szűrni ebből, hogy a korábbi kedveskedés, mosolygás és barátságos természet, ami Max és Lewis között megvolt, az most véget ér. Ez nagyszerű, mert a bajnoki küzdelem kellős közepén vagyunk, a felek pedig végre felvették a kesztyűt” ─ idézte Buxton szavait a PlanetF1.

Bár a Mercedes versenyzője egy 10 másodperces időbüntetést kapott, később még ezzel együtt is képes volt megnyerni a futamot. A feszültség mértékét jól mutatja, hogy Red Bull pilótája tiszteletlennek tartotta a címvédő verseny utáni ünneplését. Buxton most hasonló véleményen van, mint amit korábban David Coulthard is megfogalmazott, vagyis úgy gondolja, várható volt, hogy valamikor történni fog egy koccanás.

„Ez már a szezon eleje óta várható volt. Elég visszagondolnunk Bahreinig, amikor Max szélesen kanyarodott, vagy az Imolában és a Portimaóban történtekre. Viszont ami a legfontosabb, hogy már szombaton láthattuk, mennyire fontos az első kör, erre pedig Lewis és Max is rájött. Tisztában voltak vele, hogy az kerül előnybe a futamon, aki elől tud maradni a kör végén. Pontosan tudták, hogy nem adhatnak helyet a másiknak, ha az élen akarnak maradni, végül egyiküknek sem sikerült” ─ tette hozzá.

A vasárnapi győzelmével Hamilton jelentősen visszakapaszkodott a pontverseny éllovasára, ám a sorrend továbbra sem változott. Verstappen 185 ponttal vezet a tabellán, 8 pont előnnyel riválisa előtt.


Forrás: PlanetF1, Formula.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner