Hírek / Sport

F1: Domenicali reméli, még a szezon vége előtt visszatérhetnek a nézők

2021. január 23. 08:20 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Formula 1 új vezérigazgatója, Stefano Domenicali reméli, a szurkolók még a 2021-es szezon vége előtt visszatérhetnek majd a pályákra. Ami a rövidtávú célokat illeti, a királykategória vezetésének most az a legfontosabb, hogy megfelelő módon kezdetét vegye a versenyévad.
 
Az elhúzódó koronavírus világjárvány a 2021-es szezonra is rányomta már bélyegét, hiszen a tavalyihoz hasonlóan több ponton (igaz még nem olyan mértékben, mint a 2020-ast) is módosítani kellett a menetrendet: az Ausztrál Nagydíj őszi időpontot kapott, és a kínai futamnak is új helyet keresnek, amennyiben egyáltalán megrendezhető lesz.
 
A tavalyi nehézségek után az F1-nek van tapasztalata a problémamegoldásban és a kármentésben. Az év elején kinevezett új vezérigazgató, Stefano Domenicali is ebből merít erőt a 2021-es szezonnal kapcsolatban.
Stefano Domenicali (Fotó: XPB)
 
 
„Rövid távon arról kell meggyőződnünk, hogy a 2021-es szezont megfelelően elindíthatjuk” – nyilatkozta a szakember a Sky Sportsnak. „Még mindig tart a világjárvány. De Chase (Carey, az F1 előző vezérigazgatója) és az összes F1-es vezető munkájának hála tavaly teljes szezont futhattunk, noha az elején senki sem hitte volna, hogy ez lehetséges.”
 
Bár teljes szezont futottak 2020-ban, a tervezettnél így is kevesebb futam volt, a legtöbbet pedig zárt kapuk mögött rendezték, ami komoly bevételkieséssel járt az F1 számára, és a sportág értékét is csökkentette a szponzorok számára. Éppen ezért Domenicali reméli, idén már az évad vége előtt visszatérhetnek a nézők a lelátókra (azért is bízik ebben, mert ez egyet jelentene azzal, hogy a vírushelyzet végre javul).
 
„A szponzorok sem örülnek, hogy nincsenek vendégeink a világ minden táján, hiszen nem tudják felajánlani nekik a szolgáltatásaikat. Én optimista akarok lenni, és nagyon remélem, hogy az idei év tényleg átmeneti lesz, mielőtt véget ér ez a probléma. Ha mindez tovább tart, annak meglesznek a maga veszélyei. De reméljük, hogy már a 2021-es szezon vége előtt lesznek futamok, melyek alkalmával újra tömegek ülhetnek a lelátókon” – zárta gondolatát.
 
 
Forrás: SkySports, RaceFans, m4sport.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner