Hírek / Sport

F1: Elkülönítették Pérezt, mert bizonytalan a vírusteszt eredménye

2020. július 30. 17:33 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Ki kellett hagynia az FIA csütörtöki Brit Nagydíj sajtótájékoztatóját Sergio Péreznek, miután a koronavírus-tesztjével adódó problémák miatt elkülönítették.

 

Valamennyi dolgozóját szigorú protokollszabályok szerint engedi a pálya területére lépni a Formula 1. Az eljárásrend egyik legalapvetőbb részét a gyakran ismételt vírustesztek jelentik,melyek negatív eredménye nélkül senki sem tevékenykedhet a paddockban. E rendszernek az áldozata lett most Sergio Pérez.


A mexikói versenyzőnek ki kellett hagynia a csütörtöki sajtótájékoztatót, miután az elvégzett vírustesztje nem hozott egyértelmű eredményt. Egyelőre nincs szó arról, hogy kimutatták a fertőzöttségét, a problémát az jelenti, hogy nem mutatták ki kétséget kizáróan, hogy nem fertőződött. Hogy mi okozza a fennakadást, arról egyelőre nincs információ, de a mintavételi eljárás és a tesztelés nyilván bizonyos hibaszázalékkal működik.

Pérezt a második teszt eredményéig elkülönítették, így nem állt módjában megjelenni a paddockban, sem a pálya területén. „Checo nincs ma a pályán, mivel nem volt meggyőző a teszteredménye. Önkéntes elkülönítésben van, és várja az újabb tesz eredményét” – közölte a Racing Point szóvivője.

Minden esély megvan rá, hogy a mexikói második tesztje végül negatív eredményt hoz, és ezzel zöld jelzést kap. Amennyiben mégsem így alakulna, a Racing Pointnak rendelkezésére áll a Mercedes két tartalékversenyzője, Esteban Gutiérrez és Stoffel Vandoorne. Közülük Vandoorne közelgő Formula E-szereplése miatt vélhetően a mexikói lenne a beugró.

 

Forrás: formula1.com, Autosport, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner