Hírek / Sport

F1: Ellenséges területen – a Mercedes gyárába látogat Horner!

2022. február 8. 07:20 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Pimasz trükkel érte el a Red Bull Formula 1-es  csapatfőnöke, hogy bejusson a riválisok féltve őrzött központjába. Már ötlete is van, mit térképez majd fel, vagy legalábbis mit szeretne.

Vasárnap jeles esemény zajlott Nagy-Britanniában; az Autosport Awards díjátadóján több F1-es személyiség is képviseltethette magát. Ugyan az Év nemzetközi autóversenyzőjének megválasztott Max Verstappen nem volt jelen, főnöke, Christian Horner azonban igen, ő vette át helyette a díjat, az Év nemzetközi versenyautója elismeréssel egyetemben.

A Red Bull csapatfőnöke azonban nemcsak a két kitüntetéssel térhetett haza a rendezvény végén. A díjátadón rendezett jótékonysági aukción ugyanis ő is licitált, és nyert is – valami olyasmit, aminek ő talán örül, a felajánlók azonban már kevésbé. Hornernek érte a legtöbbet a Mercedes gyárlátogatása, így potom 4000 fontért a brit jogszerűen besétálhat az ellenség területére.

A csapatvezető természetesen dörzsölte a tenyerét a nyereményt látva, és már el is kezdte tervezni a túrát. „Körülbelül húsz embert vinnék magammal, többek között Adriant, Pierre Waché-t [technikai igazgató] és talán Paul Fieldet, a gyártási igazgatónkat. Érdekes lesz látni, hogyan gazdálkodnak a költségvetésükkel” – tréfálkozott Horner, hozzátéve, hogy egyértelműen a jó szándék vezérelte, amikor licitált.

Nem ez lesz azonban az első gyárlátogatása egy rivális alakulatnál; a Red Bull-vezér felidézte a napot még 2008-ból, amikor a McLarennél volt alkalma körbenézni. „DC [Coulthard] hívott meg bennünket, és Martin Whitmarsh is ott volt. Adrian kísért el, aki nyilván ismerte a járást, és az összes tilos helyre be szeretett volna menni. Talán csak a marketing és elektronikai részleget nézhettük meg, aztán egy jó ebéddel zártuk a napot” – nosztalgiázott. A gyárlátogatás pontos dátuma nem ismert, de számíthatunk rá, hogy nem maradunk le róla.

 

Forrás: Formula.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek