Hírek / Sport

F1: Fejlesztésekkel érkezik a Magyar Nagydíjra a McLaren

Július 22. 07:00 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Számos újítással érkezik a jövő hétvégi Formula 1-es Magyar Nagydíjra a McLaren csapata – a brit istálló továbbra is kőkeményen harcol a konstruktőri 3. helyért.

A McLaren már tavaly is remek szezont produkált, és a Mercedes, illetve a Red Bull mögött a 3. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt.

A wokingiak az idei évre is ezt a célt tűzték ki, a Ferrari azonban 2021-ben meglehetősen komoly ellenfélnek bizonyul, ráadásul Charles Leclerc hétvégi 2. helyével a maranellóiak 15 pontra megközelítették a McLarent a tabellán.

Leclerc 25 másodperccel előbb szelte át a célvonalat Silverstone-ban, mint a 4. helyen befutó Lando Norris, a Ferrari pedig látszólag komoly fejlődést ért el azután, hogy a Francia Nagydíjon komoly gumikezelési gondokkal küszködött.

A McLaren azonban a jövő hétvégi Magyar Nagydíjra több újítással is készül – ezt Andreas Seidl csapatfőnök árulta el.

„Lesz néhány fejlesztésünk Magyarországon annak érdekében, hogy harcban tartsuk magunkat” – mondta a szakember.

„Nagyszerű, hogy a 3. helyen állunk a konstruktőri versenyben, és a 10 verseny során szerzett 163 pont újabb nagy előrelépés tavalyhoz képest. Ennek nagyon örülök.”

A McLaren tavaly 10 futam alatt 106 pontot szerzett, és eggyel kevesebb dobogós eredményt, mint idén.

Andreas Seidl egyébként nem lepődött meg a Ferrari silverstone-i formáján, sem pedig a maranellóiak által elért fejlődésen.

„Nem lepett meg az a fejlődés sem, amit elértek a szezon során, mivel egy erős csapat két erős versenyzővel. Minden erőforrásuk adott ahhoz, hogy reagáljanak a problémákra. Tapasztalt csapatuk van, szóval nem meglepetés. Nagyon kemény küzdelem vár ránk a szezon végéig.”

 


Fotó: McLaren
Forrás: f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek