Hírek / Sport

F1: Francia sajtó: Ocon aláírt a Renault-val!

2019. augusztus 27. 12:22 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az Auto Hebdo című francia lap szerint eldőlt, hogy Esteban Ocon 2020-ban a Renault színeiben tér vissza a Forma-1-be, ahol Nico Hülkenberg helyét veszi át.
 

A megállapodásról már hosszú ideje cikkeznek a nemzetközi sajtóban, a hivatalos bejelentés azonban egészen mostanáig nem történt meg.

 

Az Auto Hebdo legújabb száma viszont már címlapon közli: Ocon aláírt a Renault Forma-1-es csapatával, így 2020-ban ismét ott lesz a rajtrácson!

A lap állítása szerint Ocon Nico Hülkenberg helyét veszi majd át jövőre, és Daniel Ricciardo csapattársa lesz a francia istállónál, miután a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff mindenben megállapodott a Renault F1-es programját irányító Cyril Abiteboullal.

Hivatalos bejelentés mindazonáltal várhatóan csak akkor lesz az ügylettel kapcsolatban, miután a Mercedes is megerősíti jövő évi felállását. Úgy tudni, erre akár már a hétvégi Belga Nagydíj előtt sor kerülhet: a Mercedes minden bizonnyal 2020-ban is a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az F1-es bajnokságnak.

Az Auto Hebdo tudni véli, Ocon 2 évre szóló szerződést kötött a Renault-val.

A francia versenyző szerződtetése kétségkívül Nico Hülkenberg számára igazán rossz hír: a német versenyző a Haas csapatánál találhat menedéket, az amerikai istálló ugyanis jó eséllyel változtat pilótapárosán a következő szezonra.

Az Auto Hebdo címlapja

 

Forrás: f1vilag.hu, Auto Hebdo


next 5

A mi világunk

Hírek