Hírek / Sport

F1: Ha nem kap versenyképes motort, Verstappen leléphet a Red Bulltól

2020. szeptember 17. 17:36 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, pontosan tisztában vannak azzal, hogy versenyképes motort kell biztosítaniuk versenyzőjüknek, Max Verstappennek, ha meg akarják tartani a holland pilótát hosszú távon.

Az energiaital-gyárosok nagy reményekkel vágtak neki a 2020-as idénynek, hamar világossá vált azonban, hogy a Mercedest idén nehéz lesz megszorongatni.

Bár Silverstone-ban Verstappen nyert egy futamot, az elmúlt két, olaszországi versenyen motorhibák hátráltatták. A 22 esztendős versenyző azt mondja, jól tudja, hogy az idei bajnoki címről már lemondhat, és jövőre is nehéz lesz legyőzni a Mercedest.

„Jövőre remélhetőleg közelebb leszünk a Mercedeshez” – mondta a fiatal holland a Ziggo Sport televíziós csatornának. „Nem hiszem, hogy képesek leszünk győzni, a koronavírus miatt nem sokat változtathatunk az autón, szóval bízom benne, hogy a 2022-es szabályok egy új kezdetet jelentenek majd.”

„De ha ennyire le leszünk maradva, ez nem fog megtörténni. Még mindig győzni akarunk minden hétvégén, de ennek a bajnokságnak már vége.”

Verstappen kifejtette, „elfogadhatatlanok” azok a műszaki hibák, amik az elmúlt két versenyen hátráltatták őt.

Mindeközben a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a Sport 1 televíziós csatornának azt mondta, bíznak abban, hogy sikerül javulniuk nekik, illetve motorpartnerüknek is – ez ugyanis kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy megtartsák Verstappent.

„A Honda fejlődött, de a Mercedes még mindig a legjobb az akkumulátorok területén” – magyarázta a szakember.

„Szóval fejlődnünk kell. A Honda leváltott néhány mérnököt, szóval lehet, hogy ezért vannak váratlan nehézségek.”

A Honda egyébként 2021 végéig kötelezte el magát a Formula 1 mellett, Marko pedig azt mondja, hamarosan dönteni kell arról a japánoknak, hogy maradnak-e a továbbiakban is.

„A döntés döntést október elején meg kell hozni” – mondta Marko.

Ha a Honda esetleg távozna a Formula 1-ből, azzal a hírek szerint egy kilépési záradék is életbe lépne Max Verstappen szerződésében, a Red Bull ugyanis gyári erőforrást garantált a holland pilótának. A hollanddal korábban 2023 végéig állapodott meg a Red Bull, Marko azonban azt mondja, pontosan tudják, hogy versenyképes motort kell adniuk Verstappennek.

„Ami azt illeti, Maxnak fix szerződése van 2021-re. De pontosan tudjuk, hogy egy versenyképes motort kell adnunk neki” – fogalmazott a Red Bull tanácsadója.

 

Forrás: Ziggo Sport, Sport 1, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner