Hírek / Sport

Címkék

#sport #formula1

F1: Három futamra új versenymérnököt kap Magnussen

Augusztus 26. 06:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Két nappal a belga hétvége kezdete előtt a Haas bejelentette, rutinos dán pilótája, Kevin Magnussen új versenymérnököt kap a soron következő három futamra, miután Ed Regan az év végén távozik az istállótól.
 
Kevin Magnussen hirtelenjött visszatérése óta Ed Regannel dolgozott, a soron következő belga, holland és olasz hétvégékre viszont új versenymérnököt kap, majd a triplahétvégét követően ismét csere következik a poszton. Új versenymérnöke ugyanis csak ideiglenesen ugrik be a 2022 végén a csapattól is távozó Regan helyett.
 
A rutinos dán pilóta az év utolsó európai hétvégéin Dominic Hainesszel dolgozik majd, akinek nem lesz ismeretlen a versenymérnöki poszt, hiszen korábban Romain Grosjean és Nyikita Mazepin partnere is volt.
 
Haines a tavalyi szezon után váltott a csapaton belül: az utazó gárdát elhagyva egy olyan posztra került, melyen nem kell folyamatosan a helyszínen lennie. Spában viszont visszatér a boxfalra. Hogy három hétvégével később, a Szingapúri Nagydíjon ki váltja majd, arról egyelőre nem adott tájékoztatást a Haas istálló.
 
„A belga, a holland és az olasz hétvégén Dominic Haines fogja versenymérnökként irányítani Kevin Magnussen 20-as rajtszámú autóját” – írta a Haas közleményében. „Ed Regan irodai szerepkörre vált, mielőtt a szezon végén távozik a csapattól. Dominic Kevin új versenymérnökének érkezése – ez várhatóan a Szingapúri Nagydíjon történik majd meg – előtt ugrik be.”
 
A látványos visszatérést produkáló Magnussen a tizenegyedik helyen áll a tabellán az utolsó kilenc futam előtt, csapata, a Haas pedig a hetedik pozíciót foglalja el a konstruktőri bajnokságban; fő céljuk most az, hogy ezen egy helyet javítsanak.
 
Forrás és kép: M4Sport

Címkék

#sport #formula1


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner