Hírek / Sport

F1: Hiba a gépezetben, idő előtt megjött a Ferrari SF21

2021. március 10. 16:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az  F1-es csapatok közül idén utolsóként a Ferrari tűzte ki autóbemutatóját. Néhány türelmetlen rajongó meghekkelte a rendszert, így az eredeti időponttól már korábban felkerültek az internetre az SF21 fotói.
 
A közösségi médiás posztok szerint a Ferrari időzítve töltötte fel az SF21 képeit weboldalára, melyet a türelmetlen rajongók telefonjaik órájának előreállításával tudtak előhívni. A közösségi médiába felkerült képek és videó aztán rohamos sebességgel terjedtek szét.
 
Az SF21-en megfigyelhető a módosított, szokásosnál karcsúbb orrkúp: bár a karosszériát át kellett hozni az előző szezonból, két fejlesztési zsetont fel lehetett használni változtatásra. Szembetűnő még a motorborításon szereplő visszatérő Mission Winnow logó, amelynek színe zöldre váltott.
 
Ugyancsak változás, hogy a hagyományos piros mellett az autó hátsó szekcióján szerepet kap az a burgundi vörös árnyalat, amelyet a csapat 1000. nagydíján, Toszkánában használtak tavaly – ugyanolyan átmenetes megoldással, mint a Mercedes feketéje és ezüstje. A rajtszámok szintén a mugellói dizájnt idézik.
 
Az SF21 először filmforgatási nap keretén belül lép pályára, melyet csütörtökön tartanak Bahreinben. Ezt követően pénteken ugyanitt kezdődik a hivatalos háromnapos tesztelés, melyen Charles Leclerc és Carlos Sainz megismerkedik az új versenygéppel.
 
A Ferrari természetesen 14 órakor azért megtartotta a formális bemutatót (miután múlt héten volt már egy csapatmutatójuk), amely itt nézhető vissza. Az online eseményen a csapat fontos tagjai beszéltek: Mattia Binotto csapatfőnök, Enrico Gualteri motorfőnök, Enrico Cardile karosszériafőnök, Laurent Mekies versenyigazgató és John Elkann, a Ferrari elnöke. 
 
Képgaléria:
Fotók: Scuderia Ferrari
Forrás: Scuderia Ferrari, Formula.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek