Hírek / Sport

F1: Hivatalos: 2026-ig biztosan lesz Spanyol Nagydíj!

2021. november 26. 10:25 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Formula 1 vezetősége péntek délelőtt hivatalos közleményben jelentette be, 2026 végéig meghosszabbította a Spanyol Nagydíj szerződését, így biztos, hogy a száguldó cirkusz mezőnye a következő 5 évben is ellátogat Barcelonában.

A verseny jövője jó ideje veszélyben forgott, az elmúlt hetekben viszont már egyre biztatóbb híreket lehetett hallani arra vonatkozóan, hogy a katalán főváros a következő években is Formula-1-es versenyt rendezhet.

Mindezt aztán pénteken be is jelentette a száguldó cirkusz: a hivatalos kommüniké szerint 2026-ig biztosan lesz F1-es Spanyol Nagydíj. A megállapodás részeként korszerűsítik majd a barcelonai versenypályát, illetve annak létesítményeit, erre már a jövő évi, május 22-én esedékes verseny előtt sor kerül.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük ezt a megállapodást a barcelonai versenypályával” – mondta Stefano Domenicali, a Formula-1 elnök-vezérigazgatója.

„Szeretnék köszönetet mondani a promóternek és a hatóságoknak lelkesedésükért és elkötelezettségükért az iránt, hogy Barcelonában tartsák a Formula-1-et, miközben fejlesztik majd a versenypályát és a létesítményeket, így tovább írhatjuk közös történetünket.”

Domenicali hozzátette, külön öröm számára, hogy a spanyol rajongók a továbbiakban is szurkolhatnak majd kedvenceiknek, köztük a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak, és a szintén spanyol Carlos Sainznak.

 

Fotó: Formula 1
Forrás: Formula 1, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner