Hírek / Sport

F1: Hivatalos: A Williams egyik ülése elkelt

2022. augusztus 3. 16:10 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Tovább zajlik a mozgolódás a pilótafronton a nyári szünet kezdetén. Nem szokványosan alakult a brit-thaiföldi Alex Albon eddigi Formula-1-es pályafutása. A Formula 2 harmadik helyezettjeként 2019-ben debütált a királykategóriában, a Toro Rosso csapatában, eredményei alapján pedig a Red Bull már az évad második versenyétől bizalmat szavazott neki a nagycsapatban Pierre Gasly helyén. 2020 után azonban nem csupán a Red Bull üléséből, hanem a Formula-1-ből is kikerült, az istálló tartalékpilótává fokozta vissza.
 
2022-ben a kétszeres dobogós Albon kisebb meglepetésre visszatért a rajtrácsra, de nem a Red Bull valamelyik csapatával, hanem a Williams színeiben – miközben nevelőcsapatával is megmaradt a kapcsolat, a hírek szerint opciós joggal a visszahívásra. A szezon eddig eredményesen alakul a thaiföldi számára, aki a Williams három pontját szerezte. A jelek szerint sikerült betölteni a George Russell távozásával támadt űrt, ezért a csapat a folytatásra szavazott, és szerződést hosszabbított a thaiföldi versenyzővel.
 
A szerdai bejelentés értelmében a megállapodás több évre, 2023-ra és azon túlmenően érvényes: Albon F1-es pályafutásában végre jelen lesz az eddig nem jellemző állandóság.
 
„Izgalmas, hogy a Williams Racinggel maradok 2023-ban is. Már várom, mit érhetünk el a csapattal a szezon hátralevő részében, valamint következő évben” – idézi Albont röviden a Williams közleménye. „A csapat keményen hajt, hogy előrelépjen, én pedig igazán motivált vagyok, hogy folytassam az utazást és tovább fejlődhessünk együtt.”
 
A vezérigazgató-csapatfőnök Jost Capito így méltatta a thaiföldit: „Alex óriási versenyző, a Williams Racing nagyra értékelt tagja, ezért el vagyunk ragadtatva, hogy megerősíthetjük, hosszú távon fogunk együtt dolgozni vele. Alex a tehetség és alapos tudás keveréket hozza magával, amely segíteni fogja a csapatot, hogy még nagyobb sikereket érjen el a jövőben. Ádáz kihívó, aki bizonyította, hogy népszerű és hűséges csapattag. Örömünkre szolgál, hogy stabil alapot biztosít számunkra az új F1-es éra során való további fejlődésre” – mondta Capito.
 
Egy hely tehát elkelt a Williamsnél, bár Albon maradását borítékolni lehetett, az érdekesebb éppen a másik ülés, melyet Nicholas Latifi tölt be a harmadik éve, de szóba hozták vele Oscar Piastrit, akinek jövőjét pillanatnyilag hatalmas kérdőjel övezi, valamint a csapatvezető Jost Capito nemrég a saját akadémista Logan Sargeant nevét is bedobta.
 
Albon a tegnapi Oscar Piastri ügy kapcsán még egy viccesre vett tweet-et is megosztot:
"Megértem, hogy megállapodásoról a Williams Racing ma délután sajtóközleményt adott ki, hogy jövőre náluk fogok vezetni. Ez így van, és aláírtam egy szerződést a Williamsszel 2023-ra. Jövőre a Williamsnél fogok vezetni."
 
 
 
Forrás: Alex Albon - tweeter, Formula.hu


next 5

A mi világunk

Hírek