Hírek / Sport

F1: Hivatalos: Bottas 2021-ben is a Mercedesnél marad!

2020. augusztus 6. 14:21 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Mercedes Formula 1-es csapata csütörtök délután hivatalos közleményben jelentette be, meghosszabbította Valtteri Bottas szerződését a 2021-es évadra. A következő lesz a finn ötödik idénye a német csapatnál.

Bottas 2017-ben csatlakozott az ezüstnyilakhoz, ahol a visszavonuló világbajnok, Nico Rosberg helyét vette át.

A finn pilóta azóta 8 győzelmet és 12 rajtelsőséget szerzett a csapattal, a Mercedes pedig csütörtökön megerősítette, 2021-ben is közös utakon folytatják.

„Nagyon örülök, hogy a Mercedesnél maradok 2021-re, és építhetünk az eddig elért sikerekre” – mondta Bottas.

„Köszönettel tartozom mindenkinek a csapaton, illetve a Mercedes családon belül a folyamatos támogatásért, és azért, hogy bíznak bennem. Büszkén képviselem ezt a nagyszerű csapatot és a csillagos márkát a jövő évben is.”

Toto Wolff csapatfőnök hozzátette: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Valtteri legalább még egy szezonra velünk marad. Soha nem láttuk még ennyire erősnek őt, mint idén – úgy a pályán nyújtott teljesítményét, mint a fizikai és mentális állapotát tekintve. Második a bajnokságban, tavaly is ezüstérmes pozícióban zárt, és nagyon fontos szerepe van a csapat teljesítményében.”

„Meggyőződésem, hogy a miénk jelenleg a legerősebb páros az F1-ben, és a Valtterivel való megállapodás egy fontos első lépés ahhoz, hogy megtartsuk ezt az erőt a jövőben.”

A Mercedes jó eséllyel megtartja Lewis Hamiltont is 2021-re, a brit pilótával azonban még nem fejeződtek be az egyeztetések.

 

Forrás: formula1.com, f1vilag.hu

 

 


next 5

A mi világunk

Hírek