Hírek / Sport

F1: Hivatalos: Bottas az Alfa Romeónál folytatja!

2021. szeptember 6. 14:00 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Formula 1-es pilóta Valtteri Bottas jelenlegi szerződése az idei szezon végén jár le a Mercedesnél, és egy ideje már tudni lehetett, hogy távozik a német istállótól.

Arról is voltak pletykák, hogy jövőre ő veszi át Kimi Räikkönen helyét az Alfa Romeónál, melyet hétfőn hivatalosan is megerősítettek. Bottas több évre szóló megállapodást írt alá a csapattal.

A finn pilótát minden bizonnyal George Russell váltja majd a Mercedesnél, a hivatalos bejelentésre hamarosan sor kerül.

„Egy új fejezet kezdődik versenyzői pályafutásomban: izgatottan csatlakozom az Alfa Romeóhoz 2022-re és azon túlra, egy új kihívás lesz ez egy ikonikus márkával” – mondta a rutinos versenyző.

„Az Alfa Romeo egy olyan brand, amit nem kell bemutatni, nagyszerű lapokat írtak már a Formula 1 történelemkönyvébe, és megtiszteltetés lesz őket képviselni. Egyértelmű potenciál van a hinwili létesítményekben, és szeretném segíteni a csapatot abban, hogy előrébb jussanak a rajtrácson, főleg, hogy a 2022-es szabályváltozások lehetőséget kínálnak a csapatnak a teljesítmény fokozására. Hálás vagyok a csapat bizalmáért, és alig várom már, hogy visszafizessem ezt nekik.”

„Jól ismerem Fredet (Vasseur – csapatfőnök), és várom már, hogy megismerjem a csapat többi tagját, akikkel olyan kapcsolatot szeretnék kiépíteni, mint a Mercedesnél dolgozókkal. Büszke vagyok arra, amit elértem Brackley-ben, és arra fókuszálok, hogy befejezzem a munkát, hiszen újabb bajnoki címért vagyunk harcban.”


Fotó: Mercedes
Forrás: Formula 1, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek