Hírek / Sport

F1: Hivatalos: Guanyu Zhou veszi át Giovinazzi helyét az Alfa Romeónál

2021. november 16. 10:32 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az Alfa Romeo Formula 1-es csapata hivatalos közleményben erősítette meg, 2022-ben Guanyu Zhou lesz Valtteri Bottas csapattársa az istállónál.

A hinwili alakulat kedden délelőtt erősítette meg, Antonio Giovinazzi három szezon után távozik a csapattól.
Giovinazzi 2017-ben debütált a Forma-1-ben, a Sauber színeiben akkor a sérült Pascal Wehrlein helyetteseként két versenyen állt rajthoz. Első teljes idényét 2019-ben teljesítette a csapatnál, összesen három teljes szezont húzott le az Alfa Romeónál.

Az olasz pilóta számára sok babér nem termett: a három idény alatt a legjobb eredménye egy 5. hely lett a 2019-es Brazil Nagydíjon, idén viszont még nem jött össze számára a pontszerzés.

„Elköszönni egy versenyzőtől soha nem könnyű, és különösen igaz ez Antonio esetében, aki már olyan régóta tagja a csapatnak” – mondta Frédéric Vasseur csapatfőnök.

„Miközben útjaink különválnak, ünnepeljük a szép pillanatokat, a megtanult leckéket, tudván, hogy mindezeknek köszönhetően együtt fejlődtünk csapatként. A legjobbakat kívánjuk Antoniónak a 2021-es idényt követően. Addig viszont még van 3 verseny, ahol szeretnénk jó eredményeket elérni, és erősen zárni az évet.”

Giovinazzi jövőre biztosan nem lesz tehát tagja a Formula 1 mezőnyének, hiszen nincs már üres hely a királykategória csapatainál.

AZ előző közleményben még nem esett szó utódjáról, negyed órával később azonban újabb kommünikét adott ki a csapat: ebben megerősítették Guanyu Zhou érkezését.


Fotó: Alfa Romeo Racing, Alpine F1 Team
Forrás: Formula 1, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek