Hírek / Sport

F1: HIVATALOS:Pérez visszatér a hétvégén!

2020. augusztus 13. 10:50 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Megerősítette a Racing Point Formula 1-es csapata, hogy Sergio Pérez kigyógyult a koronavírusból, így Barcelonában újra ő versenyez.

 

Negatív COVID-19 teszteredményt produkált, így két nagydíj kihagyása után Sergio Pérez újra versenyezhet a Formula 1-ben. Ezt csapata, a Racing Point erősítette meg csütörtök reggel.

„Örömmel jelentjük be, hogy Sergio Pérez negatív COVID-19-tesztet produkált. Az FIA megerősítette, hogy Checo visszatérhet az F1-es paddockba, és ő teljesítheti a csapattal a Spanyol Nagydíj hétvégéjét” – állt a közleményükben.

Pérezt a Brit Nagydíj előtt diagnosztizálták koronavírussal. Az első silverstone-i hétvégét felvezető szerdán még nem volt egyértelmű a teszteredménye, aztán csütörtökön bejelentették a megismételt próba pozitív eredményét, amire reagálva a Racing Point villámbeugróként mozgósította Nico Hülkenberget.

A német versenyző remekül helyt állt két nagydíján. Noha az első futamán nem indulhatott el műszaki hiba miatt, a múlt hétvégén egy időmérős 3. hellyel villant, majd másnap a 7. pozíciót szerezte meg, úgy, hogy a futam nagy részén csapattársa, Lance Stroll előtt állt, és csak egy kényszerű kerékcsere miatt esett vissza mögé.

A Racing Point bejelentésével eldőlt, Hülkenberg szolgálataira a továbbiakban nem lesz szüksége a csapatnak, a német ettől függetlenül bizonyára készenlétben fog állni a hasonló esetekre.

Pérez a brit szabályozás értelmében 7 napot töltött karanténban. Miután tünetei nem voltak, idejét többek között edzéssel töltötte. Most már a barcelonai csütörtöki sajtónapon újra a paddockban lesz, így önkéntes elzárkózása óta először beszélhet a nyilvánosság előtt az elmúlt heteiről.

 

Forrás: Racing Point, formula1.com, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner