Hírek / Sport

F1: Hivatalos: Räikkönen és Giovinazzi is marad az Alfa Romeónál!

2020. október 30. 18:15 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Kimi Räikkönennel és Antonio Giovinazzival is szerződést hosszabbított 2021-re az Alfa Romeo Formula 1-es csapata. Jelentette be a svájci-olasz istálló pénteken.
 
Kimi Räikkönen nemrég vált a Formula 1 történetének legtapasztaltabb pilótájává, a 41 esztendős versenyző pedig nem áll meg itt: 2021-ben is tagja lesz a száguldó cirkusz mezőnyének.
 
Räikkönen 2001-ben a Sauber színeiben mutatkozott be az F1-ben, 2007-ben pedig világbajnoki címet nyert a Ferrarival.
 
Jelenlegi csapata, az Alfa Romeo pénteken jelentette be, csapattársához, Antonio Giovinazzihoz hasonlóan az ő szerződését is meghosszabbítja a következő szezonra, így az istálló változatlan felállással vág neki a 2021-es világbajnokságnak.

 

 

„Az Alfa Romeo számomra több mint egy csapat, olyan, mintha a második családom lenne” – kommentálta a bejelentést Räikkönen.
 
„Rengetegen vannak itt azok közül is, akik ott voltak, amikor 2001-ben bemutatkozta ma Formula 1-ben. Ez az egyedülálló légkör pedig extra motivációt ad nekem arra, hogy folytassam 19. idényemben is jövőre.”
 
„Nem lennék itt, ha nem hinnék a csapat projektjében, és abban, hogy mit érhetünk el közösen. Ez egy olyan istálló, mely értékeli a kemény munkát, és nagyon fekszik az én stílusomnak. Várom már a jövő évet, és remélhetőleg sikerült közelebb lépnünk a középmezőny eleje felé.”
 
A 26 éves Giovinazzi még 2017-ben debütált az F1-ben, amikor két versenyen helyettesítette a sérült Pascal Wehrleint. Első teljes idényét tavaly teljesítette a száguldó cirkuszban.
 
„Az Alfa Romeo az otthonommá vált a Formula 1-ben az elmúlt két idényben, és örülök, hogy ez a partnerség még egy évig folytatódni fog” – mondta az olasz.
 
„A csapat hisz bennem, én pedig mindent megtettem azért, hogy visszafizessem ezt a bizalmat kemény munkával és elkötelezettséggel. Sikerült néhány jó eredményt elérnünk, és azt gondolom, hozzátettem a magam részét a csapat fejlődéséhez. Az előttünk álló út viszont még hosszú, és sok mindent akarunk még elérni közösen.”
 
„Az idei és a jövő évi szezon között nagy lesz a folytonosság, szóval minden, amin az év végéig dolgozunk, számítani fog jövőre is.”
 
Frederic Vasseur, az istálló csapatfőnöke a csapat által kiadott sajtóközleményben mindkét versenyzőt méltatta.
 
„Nagyon örülök, hogy a csapat Kimivel és Antonióval folytatja a munkát még egy idény erejéig” – nyilatkozta a szakember.
 
„Kimi egy olyan versenyző, akit nem kell bemutatni: tehetsége 2001 óta mindenki számára világos, és még mindig látom benne a szenvedélyt és a motivációt, valahányszor dolgozni látom őt. Biztosak lehetünk abban, hogy 100 százalékot kihoz az autóból, és egy igazi vezéregyéniség azok számára, akikkel együtt dolgozik.”
 
„Antonio erős teljesítménnyel zárta a tavalyi bajnokságot, és 2020-ban ott folytatta, ahol abbahagyta. A pályától kezdve az értekezletekig Antonio döntő szerepet játszik a csapat életében, és kiérdemelte új szerződését 2021-re.”
 
„Munkához való hozzáállása, elkötelezettsége és lelkesedése óriási érték az Alfa Romeo Racing számára.”
 
Az Alfa Romeo bejelentése egyúttal azt is jelenti, Mick Schumacher jövőre nem a hinwili istálló színeiben mutatkozik be a Formula 1-ben. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jó eséllyel a Haas csapatától kap lehetőséget 2021-ben.
 
 
Forrás: Alfa Romeo Racing ORLEN-twitter, Formula 1, f1vilag.hu
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner