Hírek / Sport

F1: Horner: Ez volt Max egyik legjobb versenye

2022. augusztus 1. 07:00 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Red Bull csapatfőnöke nem fukarkodott a dicsérő szavakkal Max Verstappen szenzációs hungaroringi győzelmét követően, szerinte ez volt a holland pályafutásának egyik legjobb versenye.

Verstappen fantasztikus versenyzést bemutatva a tizedik helyről rajtolva nyerte meg a Formula 1-es Magyar Nagydíjat, melyet követően az energiaitalosok csapatfőnöke alig talált szavakat holland pilótája teljesítményére.

„Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ez megtörténhet, azt gondoltam, hogy ha a dobogó közelébe érünk, akkor az már nagy kármentés számunkra a tegnapi nap után. Álmomban sem gondoltam, hogy ezen a pályán, ahol híresen nehéz előzni, egy kuplung-probléma, valamint egy megpördülés után győzelmet ünnepelhetünk a tizedik helyről. Mindezek ellenére Max fenomenális teljesítményt nyújtott ma, emellett az autó is gyors volt, és jól kezelte a gumikat. Checo sem sokkal maradt le a dobogóról, szóval szerintem ez a tökéletes módja a nyári szünet megkezdésének” – nyilatkozta boldogan Horner az F1TV kamerái előtt.

„Szerintem egyértelműen ez volt Max egyik legjobb versenye. Folyamatosan egyre magasabbra helyezi a lécet, és nagyon boldog vagyok a szezon eddigi részében mutatott teljesítménye miatt. Biztos pontelőnnyel mehetünk nyaralni, ami úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelt. A csapat nagyszerűen dolgozott azok után, hogy pénteken nem voltunk valami jó formában. Hihetetlen eredmény ezek után megnyerni a futamot a tizedik helyről.”

A brit szakember beszélt a Ferrari Charles Leclerc-t sújtó taktikai húzásáról is: „A kemény keverék egyértelműen nem működött ma ilyen alacsony hőmérséklet mellett. Mi is gondolkodtunk rajta, hogy a keményeken rajtolunk, de a hőmérséklet miatt nagyon nehéz lett volna felmelegíteni őket, ezért váltottunk. Szerencsére jól végződött.”

Újabb győzelmének köszönhetően Verstappen immár 80 ponttal vezeti az egyéni összetettet a monacói versenyző előtt, míg a Red Bull 97 ponttal áll a maranellóiak előtt a konstruktőri tabellán.


Fotó:  DPPI
Forrás: F1TV, Formula.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek