Hírek / Sport

F1: Horner figyelmeztetést kapott a versenybíróktól

2021. november 22. 08:10 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Figyelmeztetést kapott a Katari Nagydíj versenybíróitól a Red Bull Formula 1-es csapatát irányító Christian Horner.

A brit szakembert a vasárnapi futam után idézték be a stewardok, miután vétett a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1-es cikkelyének f és k pontjai ellen. A szóban forgó szabályok megtiltják, hogy az F1 résztvevői nem megfelelő nyelvezettel beszéljenek az FIA képviselőiről.

Horner pedig a versenybírók indoklása szerint pontosan ezt tette: a vasárnapi versenyt megelőzően „szélhámosnak” nevezte azt a sportbírót, aki a szombati időmérőn a pálya 16-os kanyarjában dupla sárga zászlót lengetett.

„Szerintem csak egy szélhámos sportbíró tette ki a zászlót, és nem az FIA utasította rá. Kordában kellene tartaniuk a sportbíróikat, ilyen egyszerű, ez ugyanis most nagy csapás nekünk ebben a világbajnokságban” – mondta Horner, miután kiderült, Max Verstappent 5 rajthelyes büntetéssel sújtják a dupla sárga zászlós jelzés figyelmen kívül hagyása miatt.

A versenybírók elmagyarázták Hornernek, hogy az érintett sportbíró precízen végezte a feladatát, a Red Bull csapatfőnöke pedig elnézést kért, és kifejtette, nem akart megsérteni senkit.

Horner továbbá felajánlotta, hogy jövő februárban részt vesz az FIA 2022-es versenybírói programjában, amit a stewardok elfogadtak.

A versenybíróság végül figyelmeztetésben részesítette a Red Bull főnökét.


Forrás: Formula 1, f1vilag.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner