Hírek / Sport

F1: Horner: Oda kell figyelni a vírus miatti szabályokra

2021. november 10. 06:50 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Miközben újra teltházas versenyeket rendeznek, a Red Bull csapatvezetője felhívta a Formula 1-es közösség figyelmét arra, hogy a koronavírus-világjárvány még mindig komoly probléma, ezért továbbra is körültekintőnek kell lenni, hiszen senki sem akarja, hogy ez döntse el a bajnoki csatát.

Továbbra is szoros Lewis Hamilton és Max Verstappen világbajnoki csatája, amit adott esetben egy hiba, egy ütközés és egy meghibásodás is eldönthet – vagy akár a koronavírus is. Abban az esetben ugyanis, ha valamelyik versenyző megbetegszik, a jelenlegi zsúfolt programot látva szinte biztos, hogy ki kell hagynia egy, de akár két hétvégét is.

Maguk az érintettek nem tartanak különösebben ettől a forgatókönyvtől, vagy legalábbis nem foglalkoznak vele – Verstappen például úgy fogalmazott, adott esetben zuhanyzás közben a nyakát is kitörheti, ezért nem hagyja, hogy a lehetséges fertőzésveszély beférkőzzön a gondolatai közé.

Főnöke, Christian Horner a téma kapcsán nemrég arról beszélt, bár az utóbbi hétvégék már a vírus előttieket idézték, az F1-nek továbbra is oda kell figyelnie az óvintézkedésekre és azok betartatására, hiszen a járvány még mindig valós veszélyt jelent, az pedig senki sem akarja, hogy beleszóljon a bajnoki küzdelembe.

„Nézzék, ez a veszély még mindig jelen van” – nyilatkozta a szakember. „Látható, hogy Európában tovább nőnek az esetszámok, szóval egyszerűen csak próbálunk körültekintően eljárni a versenyzéssel kapcsolatban is ezek között a körülmények között.”

„Ezt tesszük a járvány kezdete óta, a protokollon nem igazán lazítottunk azóta. Nagyszerű, hogy Austinban visszatértek a szurkolók, és a hétvége normálisnak tűnt, de továbbra is be kell tartanunk az előírásokat, hogy megvédjük a versenyzőket, a csapatunkat, szóval mi ragaszkodunk ezekhez a protokollokhoz” – szögezte le.


Fotó: Red Bull Racing
Forrás: Sky, m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek