Hírek / Sport

F1: Így érhet valaki 18 évesen az autóversenyzés csúcsára

2021. március 25. 07:20 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Max Verstappen a „Red Bull For Real” sorozatban idézi fel élete sorsdöntő versenyét

A március 28-án, Bahreinben rajtoló Forma-1 szezonig már csak napok vannak hátra. Hogy addig se maradjanak az autósportok rajongói tartalom és izgalmas betekintés nélkül, a népszerű holland versenyző, Max Verstappen a rendkívüli és felejthetetlen pillanatokat megidéző Red Bull For Real sorozat harmadik részében emlékszik vissza élete első futamgyőzelmére, és kalauzolja el a nézőt az autósport kulisszái mögé.

Egészen 2016-ig ugrunk vissza a történetben, amikor minden idők legfiatalabb Forma-1-es versenyzőjeként állt rajthoz Max Verstappen, ezzel történelmet írva Barcelonában, a Spanyol Nagydíjon. 17 évesen került a száguldó cirkusz világába, jogosítvány és közúton szerzett vezetői tapasztalat nélkül. Az akkori Scuderia Torro Rosso csapatában kezdte újoncként, majd egy évvel később már neki lengették meg elsőként a kockás zászlót, mellyel örökre beírta magát az autósport történelmébe, immáron a Red Bull Racing színeiben.

Verstappen a sorozatban felidézi és kifejti a szezon közben hirtelen jött lehetőség részleteit, hogyan csatlakozhatott a Red Bull Racinghez. Szó esik még a spanyol futam nehézségeiről, miként látta az előtte összeütköző két Mercedes esetét, és a pillanatot, amikor Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke rádión keresztül közölte vele: „Max Verstappen, te vagy a verseny győztese”!

 

A március 24-én debütáló epizódból kiderül az is, egy győztes csapatnál hogyan lehet egyszerre megfelelni elvárásoknak és élvezni a versenyzést. A videó kizárólag a Red Bull YouTube-csatornáján érhető el.

Fotók: Red Lemon Media, RedBull

Forrás: Red Lemon Media, RedBull

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner