Hírek / Sport

F1: Kiengedték a kórházból Verstappent

2021. július 19. 12:05 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Red Bull közleménnyel, versenyzője egy fotóval jelentkezett: a silverstone-i versenyen nagyot bukó Max Verstappen vasárnap este elhagyhatta a kórházat.

A Brit Nagydíj nyitókörében Lewis Hamiltonnal történt ütközése során Max Verstappen 51 G-s erővel csapódott a gumifalnak Silverstone-ban. Bár saját lábán távozott a baleset helyszínéről, előbb a pálya orvosi központjába vitték kivizsgálásra, majd elővigyázatosságból további tesztekre és megfigyelésre egy helyi kórházba szállították.

A versenyző már az esti órákban bejelentkezett egy – Lewis Hamiltont kritizáló – üzenettel a közösségi oldalán, késő este pedig egy apjával közös fotóval tudatta, jól van, az orvosok hazaengedték. „Elengedtek a kórházból, miután az vizsgálatok rendben voltak. Köszönet mindenkinek  a kedves üzenetekért. A legjobbakat” – írta a Red Bull bajnoki éllovasa.

 

 

Csapata eközben közleményt adott ki. „A Brit Nagydíj első körében a Copse-kanyarban Max Verstappen és Lewis Hamilton között történt baleset után megerősíthetjük, hogy Max Verstappen saját lábán sétált el az autójától, és azonnal a Silverstone Circuit orvosi központjába vitték. A pályaorvosok vizsgálatai után Maxot helikopterrel vitték át további vizsgálatokra és megfigyelésre a Coventry Kórházba.”

„Örömmel erősítjük meg, hogy Maxot ma este 22:00-kor (magyar idő szerint 23:00) kiengedték a kórházból, miután az alapos orvosi vizsgálatok semmilyen jelentős sérülést nem mutattak. Max és a csapat szeretne köszönetet mondani a pályán dolgozó sportbíróknak és az orvosi csapatnak a kivételes odafigyelésükért, mind Silverstone-ban, mind a Coventry Kórházban” – írta a Red Bull.

 

Forrás: Red Bull Racing, Max Verstappen - twitter, MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner