Hírek / Sport

F1: Kitüntették a két bahreini beavatkozót

2020. december 1. 08:40 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A bahreini koronaherceg kivételes előléptetésben részesítette a Romain Grosjean vasárnapi balesete során a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosának, Dr. Ian Robertsnek a munkáját segítő beavatkozókat.

A Haas tapasztalt versenyzője a folyamatos biztonsági fejlesztések mellett számos F1-es dolgozó összehangolt munkájának is köszönheti, hogy csupán égési sérülésekkel megúszta horrorisztikus bahreini balesetét. Az FIA orvosi autójának minicsapata vasárnap rengeteg köszönő és dicsérő üzentet kapott, de sokan megemlékeztek a pályamunkásokról is.

Ők hétfőn, vagyis a baleset másnapján az F1-es világon „kívülről” is megkapták a nekik járó elismerést. Bahrein koronahercege és miniszterelnöke, Salman Bin Hamad Al-Khalifa ugyanis rendkívüli előléptetésben részesítette őket.

A hétvége során tűzoltóként szolgáló polgári védelmi dolgozók (akiket nem neveztek meg a hivatalos bejelentésben) a hatósági oldal kommünikéje szerint „bizonyították a rendőrség felkészültségét és igazolták képességeiket a hirtelen történő balesetek kezelésével kapcsolatban.”

A két kitüntetett dolgozót a belügyminiszter fogadta a közbiztonságért felelős vezető igazgató és polgári védelem első emberének társaságában. Ő adta át nekik a koronaherceg üdvözletét és elismerését. Kiemelte, szakszerűen végezték munkájukat, amikor segítséget nyújtottak a balesetet szenvedő Grosjean mentésében.

Ezen felül kiemelték a személyzet hozzáértését, valamit köszönetet mondtak gyorsaságukért és bátorságukért, végül pedig kifejezték jókívánságaikat a nemzet szolgálatában való munkájukkal kapcsolatban.


Forrás: Bahrein , m4sport.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner