Hírek / Sport

F1: Különleges versenyre készül Räikkönen csapata

2020. november 11. 16:41 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Különleges verseny lesz a törökországi az Alfa Romeo csapata számára: a hinwili istálló 500. Formula 1-es futamára készül, rajtuk kívül csak a Ferrari, a McLaren és a Williams tartozik az ’500-asok klubjába’.

A Sauber 1993-ban, a Dél-Afrikai Nagydíjon debütált a Formula 1-ben, bemutatkozása óta pedig már volt a BMW gyári csapata, jelenleg pedig az Alfa Romeo égisze alatt versenyez a királykategóriában.

A csapat 28 éve aktív tagja a száguldó cirkusznak, története során pedig egyszer, a 2008-as Kanadai Nagydíjon ünnepelhetett győzelmet Robert Kubica révén.

„A csapat 500. versenye egy fontos mérföldkő, egy olyan, mely megmutatja ennek az istállónak a hihetetlen örökségét” – mondta Frédéric Vasseur csapatfőnök.

„Most a Formula 1 legnagyobb történelemmel bíró csapataihoz csatlakozunk, ez pedig jól mutatja ennek a projektnek az erősségét. Történetünk nagy részében független istállóként megmutattuk, hogy igenis fel lehet építeni egy hosszú távú projektet, és meggyőződésünk, hogy a java csak most jön – a következő 500 verseny még jobb lesz!”

„Jó lenen stílusosan megünnepelni ezt az alkalmat egy jó eredménnyel, főleg az imolai kettős pontszerzés után, ami nagy lökést adott a csapatnak. Pozitív fejlődést értünk el mostanáig, hiszen a legutóbbi 5 versenyből 3 alkalommal pontokat szereztünk. De tudjuk, hogy rengeteg még a tennivaló, mire eljutunk oda, ahol lenni szeretnénk.”

„A Törökországba való visszatérés újabb lehetőség lesz arra, hogy folytassuk a megkezdett úton.”

Kimi Räikkönen a tőle megszokott stílusban kommentálta a csapat ünnepi hétvégéjét.

„Ez lesz a csapat 500. versenye. Engem nemigen érdekelnek a számok, de ez egy nagy mérföldkő, főleg azok számára, akik ezekben az években a csapatnál dolgoztak” – mondta a finn.

„Ami a futamot illeti, jó lesz visszatérni Törökországba. Ezen a pályán jó versenyek voltak korábban, szóval érdekes lesz látni, a modern Formula 1-es autók hogyan működnek majd rajta. Mindenki a 8-as kanyarról beszél, de a mostani autókkal talán nem lesz annyira lenyűgöző belülről. Természetesen jó lesz nézni, de van még jó pár olyan kanyar, ahol a versenyzői tudás sokat érhet.”

Az Alfa Romeo másik versenyzője, Antonio Giovinazzi hozzátette: „Különleges hétvége lesz ez a csapat számára. Az 500. verseny hihetetlen mérföldkő, és maga a tény, hogy csak három másik csapat teljesített ennyit az F1-ben, jól mutatja, mennyire lenyűgöző.”


„Ez a csapat olyan számomra, mint egy család, és meggyőződésem, hogy mindenki büszke az istálló történelmére. Szóval remélhetőleg jó versennyel ünnepelhetünk majd. Soha nem versenyeztem Törökországban, teljesen új élmény lesz számomra, de megnéztem néhány felvételt a legutóbbi versenyekről, és nagyszerű pályának tűnik. Alig várom már, hogy autóba üljek pénteken.”

 

Forrás: f1vilag.hu

 

 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner