Hírek / Sport

F1: Lovaggá ütötték Lewis Hamiltont

2021. december 15. 22:15 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Szerdán Károly walesi herceg hivatalosan is lovaggá ütötte a hétszeres világbajnok pilótát a windsori kastélyban. A mercedeses a negyedik F1-es versenyző, aki ebben a megtiszteltetésben részesült.
 
Az már tavaly szilveszterkor eldőlt, hogy Lewis Hamilton megkapja a lovagi címet. Az „autósportért tett szolgálataiért” kapta ezt az elismerést, amelyben korábban három másik Formula 1-es pilótának volt része: Jack Brabhamnek, Stirling Mossnak és Jackie Stewartnak.

 

 

Az eseményre csaknem egy évvel a bejelentés után, szerdán került sor a windsori kastélyban. Károly walesi herceg ütötte lovaggá a hétszeres F1-es világbajnokot, aki édesanyja, Carmen társaságában jelent meg. Mostantól így hivatalosan is Sir Lewis Hamilton a Mercedes versenyzőjének megszólítása.

 

 

A 36 éves pilótának ez volt az első nyilvános megjelenése a hétvégi Abu Dhabi Nagydíj óta, amelyen drámai körülmények között bukta el a vb-címet Max Verstappennel szemben, de a napokban elvileg az FIA hagyományos év végi gáláján is jelenése lesz.
 
 
Fotó: marca.com
Forrás: Formula.hu


next 5

A mi világunk

Hírek