Hírek / Sport

F1: Magyar Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

2022. augusztus 2. 06:50 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A nemzetközi sajtó Max Verstappennek, a Red Bull Formula 1-es világbajnoki címvédő holland versenyzőjének Magyar Nagydíjon a futamgyőzelmet érő bravúros teljesítményéről ír.


Nagy-Britannia
Daily Mirror: „Max Verstappen túlélte a megpördülést, és megnyerte a Magyar Nagydíjat, miközben kivédte Lewis Hamilton támadását.”

Daily Mail „Max Verstappen messze hátulról, a tizedik rajtrácsról indulva aratott lélegzetelállító győzelmet a Magyar Nagydíjon. Lewis Hamilton briliáns utolsó sprintben előzte meg csapattársát, George Russellt, és másodikként ért célba.”


Franciaország
L’Équipe: „A holland pilóta, Max Verstappen ismét kihasználta a Ferrari stratégiai hibáit a vasárnapi Magyar Nagydíjon, és nyert.”

Olaszország
La Gazzetta dello Sport: „Max, aki tizedikként kezdett, bravúrt hajtott végre azzal, hogy mindenkit megelőzött, és megszerezte nyolcadik futamgyőzelmét a szezonban.”


Spanyolország
Mundo Deportiv: „Úgy tartják: azok a nagy bajnokok, akik nem hibáznak a kulcsfontosságú pillanatokban. Max Verstappen és a Red Bull jó példa erre. A holland ezen a vasárnapon koncertet adott, miközben egyetlen Ferrari sem állt a dobogóra. Egy sem! Furcsa, de igaz.”

Sport: „Max Verstappen számára semmi a logika. Miként a Ferrarinak is. Magyarországon ezen a hétvégén minden a Scuderia kettős győzelmére, valamint a Red Bull éllovasának sok problémájára utalt. Az igazság pillanatában azonban a holland mindenkinél jobban olvasta a hungaroringi futamot, és a nyolcadik futamgyőzelmét aratta a szezonban, ami újabb világbajnoki címet érhet.”


Ausztria                                                                 
Kurier: „Szembetűnő idén a Ferrari rendkívül szociális viselkedése, az olaszok adakozó hangulatban vannak. Hibáik különösen a Red Bullnak és Max Verstappennek adnak esélyt a győzelemre.”


Svájc:
Blick: „Verstappen egy mega felzárkózási verseny után nyert Budapesten.”
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Forrás: MTI, m4sport.hu


next 5

A mi világunk

Hírek