Hírek / Sport

Címkék

#sport #formula1

F1: Már a hétvégén bejelentheti de Vries szerződtetését az Alpha Tauri

Október 5. 07:30 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A Red Bull állítólag már a hétvégén, Szuzukában bejelenti, hogy szerződést kötött Nyck de Vriesszel, aki így 2023-ban az Alpha Tauri versenyzője lehet. Sokat már Helmut Marko szerint sem kell várni a friss hírekre.
 
Sokáig úgy tűnt, a bikások csak akkor engedik el Pierre Gaslyt az Alpine-hoz, ha meg tudják szerezni Colton Hertát, az utóbbi hetek hírei alapján viszont nagyon úgy tűnik, a francia annak ellenére csapatot válthat, hogy az IndyCar-menő nem kapta meg az F1-es szuperlicencet. A Red Bull ugyanis talált egy másik megfelelőnek ítélt helyettest.
 
Mégpedig Nyck de Vries személyében, aki az előző éveket a Mercedes kötelékében töltötte a Forma–E-ben (valamint az F1-es csapat tartalékosaként), olaszországi, igencsak meggyőző beugrása viszont felkeltette a bikások érdeklődését.
 
A szingapúri hétvégén több francia forrás is arról hírt, a felek megegyeztek, vagyis eldőlt, hogy de Vries 2023-ban az Alpha Tauri versenyzőjeként már teljes szezont futhat az F1-ben. A RacingNews365 most arról ír, ezt a Red Bull már Japánban megerősítheti (ezzel eldöntve az első dominót, és belátható időn belülre hozva Gasly és az Alpine bejelentését is).
 
Ami a holland szerződtetését illeti, bár bejelentést nem tett, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elhintette, hamarosan jöhet a hivatalos információ: „Folyamatban vannak az egyeztetések. Reméljük, a hétvégére tisztázódik a helyzet. Szuzukáig el kellene dőlnie, aztán közölhetjük, mi az egyezség.”
 
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner legutóbb diplomatikusabban nyilatkozott az ügyben, kiemelve, Gasly továbbra is az ü kötelékükbe tartozik (eredeti szerződése 2023 végéig szól). „Pierre szerződésben áll a Red Bull-lal, ez nem változott. Mindenki azt feltételezi, hogy elment, de szerződése van velünk, és az Alpha Taurihoz van beosztva. Amíg ez nem változik, felesleges az utódról beszélni” – fogalmazott a brit szakember.
 
Forrás és kép: M4Sport

Címkék

#sport #formula1


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner